Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Megújul a Hősök tere Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Megújul a Hősök tere Vásárhelyen, ahol 2 új körfogalmat, buszmegállót és fedett kerékpártárolót is kialakítottak.
A közösségi közlekedés fejlesztésére nyert támogatást a város. A mintegy 180 millió forintból nemcsak a Hősök tere szépült meg, hanem többek között Batidán, Szikáncson, Kútvölgyön és Erzsébeten is megújulnak a buszvárók – hallottuk a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetőjétől. A Hősök terén, az Ady Endre út–Kodály Zoltán utcai körfogalomnál már az utolsó simításokat végzik a munkások. A Tóalj utca–Szőnyi utcai csomópontnál a kopóréteg hiányzik az útról. A Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. ugyanis nyert a termálvíz hasznosításának bővítésére, és a körforgalom alatt futnak majd a csövek.

Két gyalogátkelő kialakítását is tervezik az Ady Endre–Bartók Béla utca találkozásánál (Török Sándor Strandfürdő) és a Szentkirály–Tóalj utcánál (Mol-benzinkút). A beruházás várhatóan mintegy 16 millióba kerül, és a tervek szerint még az idén elkezdődik a kivitelezés.

Olvasóink írták

 • 8. eldorádó 2011. október 09. 17:36
  „"keveslem" a jelzőtáblákat a bicikliút és körforgalmak mentén! 5 méterenként csak egy pár van... ennyi fémből, amit ESZETLENÜL leszúrtak közúti jelzőtáblaként, már hidat is lehetne építeni a Tiszán!”
 • 7. abcdef 2011. október 08. 17:49
  „A József Attila szoborcsoport meg szépen elvan a buszváró mögött.Pedig milyen szép lett volna a kőfal - park - sétány -szobrok együttesének zavartalan látványa a bevezető út felől. Bár Vásárhelynek nincs szerencséje az utóbbi évek szobraival, kezdve a röpködő angyalkákkal, a József Attila együttes "gondolatiságával?!" és bevégezve a szépen zöldülő Rapcsák szoborral.”
 • 6. Hód 2011. október 06. 20:38
  „A Hősök téri új buszmegállóban a biciklitárolók a csupasz földön lesznek, nem lesz szilárd burkolat??? Esőben dagonyázhatnak a sárban a biciklizők.. Még egy kis faluban is kultúráltabban oldják meg a biciklitárolást...”
 • 5. kommentelő 2011. október 06. 19:23
  „Elolvasnátok ezt a nem túl hosszú cikket még egyszer?
  A tér rekonstrukciójáról itt szó nincs! Csak az alatta lévő két körforgalomról, a buszmegállóról és a biciklitárolóról. Úgyhogy ne reménykedjetek, a Hősök tere marad olyan lepusztult, mint eddig.
  A lépcsőt nyilván helyreállítják, nem lesz ott semmiféle út.”
 • 4. aranka2 2011. október 06. 14:32
  „Mindez nagyon szép és jó, de egy kérdésem megmarad: mi lesz a Városház utcából levezető lépcső aljával? Marad így? Helyreállítják? Mintha felmenő útnak hagytak volna ki egy rövid részt a körforgalom szegélykövéből. Annak?”
 • 3. booo 2011. október 05. 22:40
  „No, egy értelmes városfejlesztő elképzelésnek tartom! Szeged felől érkezők először ezt a teret látják és szerintem kissé szocreál. Feldobná a tér hangulatát ha a szökőkút működne valamilyen formában.
  Véleményem szerint a Szőnyi utcai körforgalom szükségtelenné vált a a 45-ös főút terelése miatt!
  És még egy apró építő jellegű vélemény: Remélem a téren lévő biciklitárolóknál is kamerákat fognak felszerelni! Indokolt lenne!”
 • 2. Írástudatlan 2011. október 05. 09:50
  „Hát ha tényleg felújítják a Hősök terét annak én szívből örülnék!Végre egy értelmes beruházás.”
 • 1. kommentelő 2011. október 05. 08:16
  „Hát ezt azért nem nevezném a tér megújulásának...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holtan találták az idős nőt: két hónapja tűnt el, egy telepen bukkantak rá

Hódmezővásárhely külterületén, egy telepen holtan találták meg Józsa Erika augusztus elején eltűnt édesanyját. Tovább olvasom