Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Megújul a mindszenti komp

Mindszent - Az elhasználódott mindszenti komp a héten nem járt, pályázati pénzből újítják fel. A tervek szerint hétfőn ismét közlekedhet a város és Baks között. A révházat is korszerűsítik: lesz benne mozgáskorlátozottak számára használható vécé is.
A mindszenti kompot „megrágta" az idő vasfoga, ezért a szolgáltatást nyújtó Kukszi Bt. és az önkormányzat a felújítás mellett döntött. A hétfőn megkezdett munkálatokat pályázati pénzből, 1,5 millió forintból finanszírozzák, az önerő 150 ezer forint – tudtuk meg Juhász Lajostól, a bt. ügyvezetőjétől.

– Kicseréltük a fedélzeti deszkaburkolatot, a járópadozatot – mondta Juhász –, valamint a légkamrák lebúvónyílásait is, ezekből összesen tizenkettő található a hajótesten. Teljesen elhasználódtak, korrodálódtak, már beszivárgott az esővíz. A szellőzőcsövek cseréjére is sor került, valamint teljes festést, korrózióvédelmet hajtottunk végre a fedélzeten. Elsősorban esztétikai okokból határoztunk a rekonstrukció mellett.

A tervek szerint a munkákkal vasárnap végeznek – a már kissé balesetveszélyessé vált feljárórámpák javítása van még hátra –, és hétfőtől ismét közlekedhet a megszépült, megfiatalodott komp a Mindszent és Baks közötti 6 kilométeres szakaszon a megszokott félóránkénti menetrend szerint.

Ezzel azonban még nem értek véget a munkák, a kompéval párhuzamosan zajlik a felújítása a révházban – erre 2,6 milliót nyert pályázaton a város –, itt női, férfi és mozgáskorlátozottak számára használható illemhelyiséget alakítanak ki. Komfortossá teszik, úgy, hogy télen és nyáron is kellemes körülmények között várakozhassanak az utasok. Pillanatnyilag a víz- és csatornaszerelésnél tartanak, várhatóan a a révház rekonstrukciója is befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyen fejlesztik a távfűtési rendszert

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen önkormányzati tulajdonú a távhőszolgáltatás, és mindent megtesznek… Tovább olvasom