Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Megújult a Jókai utca egy szakasza Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Dél-alföldi régióban egy újabb 4 számjegyű mellékút felújításának munkálatai fejeződtek be. A Dél-alföldi Operatív Program 2009-2010-es akciótervén belül ugyanis 453 millió forintból újult meg a Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út 1,7 kilométeres szakasza.
Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 104 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forint megítélt forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

Ahol szükséges, új útalap készült a Jókai utcán.
Ahol szükséges, új útalap készült a Jókai utcán.

A 4521 jelű Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő út 1,67 kilométeres szakaszának felújítását elsősorban az úthálózati szerepe indokolta. A projekt gyakorlatilag Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Jókai utcáját érinti, amely a 45-ös és a 47-es számú főutakat köti össze, ezért forgalma jelentős.

A felújítás során a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a DME Konzorcium elsődleges feladata a burkolat megerősítése volt. Az útszakaszon a cég megerősítette és felújította a burkolatot, kijavította a pályahibákat. A vízelvezető rendszer egy része iszappal telítődött, az átereszek magassága sem volt összhangban, ezek helyreállítására is sor került a projektben, továbbá burkolt árkokat is kiépítettek a szakemberek.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Bízunk abban, hogy a gondozásunkban megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd a régióban és betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Olvasóink írták

 • 6. xanadu 2012. szeptember 04. 13:51
  „Kicsit off, mert ehhez a cikkhez tartozik :)
  Ki és mikor fogja (hivatalosan) a Google Maps-t ill. a GPS-térképészeket tájékoztatni a változásokról? (Még mindig a dr Rapcsák András utcán vezetnek végig!)”
 • 5. Lixus_kzs 2012. szeptember 04. 07:57
  „2. Sokan voltak.”
 • 4. lepkehalo 2012. szeptember 03. 15:09
  „Én egész nap ott voltam, tényleg sokan voltak. Nem tudom megbecsülni, de azért kevesebben, mint a hídi vásárban :) Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy hányan estek el a művház és a templom közötti szintkülönbség miatt (kb. 40 cm, egymás melletti haladásnál, tehát nem lépcső).”
 • 3. lepkehalo 2012. szeptember 03. 11:06
  „Hát nem olvassa senki. Csak írják.”
 • 2. grafika88 2012. szeptember 03. 11:04
  „T. 1.
  azért barátom , mert a cikk nem igaz ! több ezren ??,a képek alapján max : 50 voltak !
  Sok képe 2-3 ember lézeng ! tényleg nagy az érdeklődés --mint a szavazásnál :a emberek 30 5 ment el . ????”
 • 1. lepkehalo 2012. szeptember 03. 09:36
  „Itt kérdezném, hátha olvassa valaki a Délmagyarnál is, hogy a Több ezren ünnepeltek Vásárhelyen cikkhez miért nem lehet hozzászólni? Köszönöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Almási István Hódmezővásárhely polgármestere

A Fidesz–KDNP jelöltje nyerte a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást. Tovább olvasom