Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Megújult a Kodály utca

Hódmezővásárhely - Befejeződött Vásárhelyen az a 270 millió forintos építkezés, amelynek keretében megújult a Kodály utca, valamint a Királyszék utca meghosszabbításával összekötötték a Zrínyivel.
A Kodály Ady Endre és Pető Ferenc utca által határolt szakasza új aszfaltburkolatot kapott, kijavították a padkákat, új járdát alakítottak ki, és ahol kellett, megerősítették az útalapot. A Pető Ferenc utcától a Királyszék utcáig terjedő, mintegy 440 méteres földút 7 méter szélesen aszfaltos lett.

A legfontosabb eleme volt a beruházásnak Tarján és Kertváros, vagyis a Zrínyi és a Kodály utca összekötése a Királyszék utca meghosszabbításával: ezt egy 70 méter hosszú, 5 méter széles úttal oldották meg. Bővítették az árvízvédelmi falon lévő gyalogosátjárót, hogy személyautók is közlekedhessenek rajta – tudtuk meg Mucsi Lászlótól, a városfejlesztési iroda vezetőjétől. Az új utak, a 440 méteres szakasz és az átkötő december 21-én, kedden megkapták az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt.

Olvasóink írták

 • 5. kommentelő 2010. december 30. 11:26
  „Bizony, hogy a 30-as táblákkal van a bajom. Az, hogy nem takarítják a havat, ebből a szempontból másodlagos. Egyébként olyannyira Mo-ról kommentelek, hogy kertvárosi lévén érintett vagyok a 30-as poroszkálásban. És, ha az útépítés miatt "kinnfelejtett" táblákról lenne szó, nem is reklamálnék (megszoktuk az ilyet). Azokhoz tényleg hozzászokhattunk. Viszont ebben a városban újabban divat az értelmetlen forgalomlassítás ilyen táblákkal és a 30-as övezetek észnélküli létrehozásával. Egyébként, ha jól emlékszem, ezeket a 30-as táblákat az útépítés végefelé tették ki, és szerintem kinn is maradnak. Ha jól rémlik, a Tóalj-Kodály utcákon a Szentkirály-tól a Királyszékig most végig (szabály szerint) csak 30-cal szabad menni.”
 • 4. Norman_Bates 2010. december 30. 10:46
  „Szerintem kommentelő nemúgy értette, hogy bármiféle 30-as tábla lenne amit ő olyan piszokul be akar tartani, hanem inkább úgy, hogy lázár"mindenfasságra pénzt elpazarló" jános bassza takaríttatni az utakat és ezért lehet 30-cal (ami azóta módosult 10 és 20 km/órára) bénázni, mindezt 2010-be !
  Jó volna, ha lázár letolná a képét és megnézné mi van a belvárosba, mert hanyatteső biciklisek és koccanások jellemzik a városképet.
  De gondolm annyi gerinc nincs benne, hogy leszálljon a földi halandók szintjére és elénk álljon: "waze, nincs pénz, nem érdemlitek meg a járható utakat!"”
 • 3. lordzola 2010. december 29. 23:49
  „JAJ ´ kommentelő´ Szerintem te nem Magyarországról szóltál hozzá! Hát nem tudod? Ha útépítés van, kirakják a táblákat és majd kb 1 évvel később kiderül valamelyik raktárban, hogy hiányzik pár darab sebességkorlátozó tábla. Ez a magyar virtus!!!!”
 • 2. Norman_Bates 2010. december 27. 16:37
  „Fotó, vagy valami? Jaaa... először ki kéne ásni a hó alól?”
 • 1. kommentelő 2010. december 27. 10:33
  „Az Ady kereszteződéstől a Királyszék utcáig 30-cal lehet poroszkálni. Miért?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltó helyen edzhetnek a karatekölykök

Mindszent - 9 év folyamatos költözés után januártól végre méltó helyen tarthatja edzéseit az Oyama… Tovább olvasom