Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Megújult a stadion egy része

Elkészült a műfüves pálya, felújították az egyik öltözőszárnyat, illetve leaszfaltozták a parkolót. A 33 milliós beruházás csak egy része a ötvenes évek óta üzemelő, igen rossz állapotban lévő vásárhelyi stadion rekonstrukciójának. A munka folytatódik.
Már pattog a labda az új műfüves pályán Fotó: Tésik Attila
A napokban készült el az egyik öltözőszárny teljes felújítása a vásárhelyi stadionnál. Újraszigetelték a lapos tetőt, a régi fakeretes ablakokat korszerű nyílászárókra cserélték. Ezenkívül megújult az épületrész teljes elektromos, ivóvíz- és szennyvízhálózata, modern kazánok és radiátorok váltották fel elődeiket. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Lázár János polgármester azt mondta, az ötvenes éveket idéző épületegyüttes lassan ugyan, de megújul.

Ebben a szárnyban három, egyenként 26 négyzetméteres öltöző, vizesblokk, valamint társalgó, edzői szoba és több iroda kapott helyet. Háromszáz négyzetméteren új padlót tettek le, valamint a főépület előtti parkolót is leaszfaltozták. Emellett az önkormányzat egy sikeres pályázaton 3,4 millió forintot nyert. Így a Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai irányítása mellett, az UEFA támogatásával közel 11 millió forintért modernizálták az egyik focipályát.

A 800 négyzetméter alapterületet korábban töredezett aszfaltréteg borította, melyet felszedtek. Az aljzatkiegyenlítés után műfüvet tettek le. Emellett új palánkkal vették körbe, kijavították a labdafogó kerítés hibáit, illetve két új kaput is vásároltak.

– A fentieknek köszönhetően mind a helyieket, mind a városunk csapataival játszó vendégsportolókat modernebb környezet várja. A stadion ezenkívül a mindennapos testnevelésnek is fontos helyszíne, hiszen szeptembertől újból tarthatnak itt a diákoknak tornaórákat – mondta végül a polgármester, aki hozzátette, tervezik a stadion további részeinek korszerűsítését is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városiak építenek Mártély új utcájában

Új utcával gyarapodott Mártély. A falu szélén lévő Liliomban főleg vásárhelyiek, mindszentiek és… Tovább olvasom