Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Megvette egykori iskoláját a milliárdos üzletember

Kakasszék - Örülnek a kakasszékiek, hogy felkarolta szülőhelyét a milliárdos Kovács Gábor. A sikeres üzletember fejleszteni szeretné az alig 50 család lakta települést.
Megkönnyezte a kakasszéki Uhrin Józsefné, amikor olvasta a lapokban, hogy egykori iskola- és játszótársa, Kovács Gábor a húsz legvagyonosabb magyar emberek egyike.

– Minden irigység nélkül, őszintén örülök Gábor sikerének, s persze annak is, hogy visszavásárolta szülői házát, és fejleszteni akarja Kakasszéket – mondta az 54 éves asszony, aki nem messze lakik családjával a milliárdos üzletember tanyájától. Megírtuk: Kovács Gábor felújítja egykori otthonát, amelyet nagyapja épített, s ahol 18 éves koráig élt. Ugyanakkor alapítványt hozott létre a kakasszékiek segítésére, fejleszteni akarja a települést.

– Oda jártunk iskolába – mutatott a 47-es főút túloldalán lévő egyik tanyára az asszony. – Gábor két évvel fiatalabb nálam, de osztálytársak voltunk, mivel az elsősök és a negyedikesek közösen tanultak. A suli után együtt játszottunk, homokoztunk – idézte fel a régmúltat Uhrinné, aki arra is emlékezett, hogy Kovács Gábor kisiskolásként nagykövetnek készült. Kiderült: az asszony a bankár édesanyjának egykori boltjában dolgozott eladóként.

Az egykori kakasszéki iskola. Kovács Gábor megvásárolta a tanyát a képen látható Juhász-Nagy Lászlótól. Fotó: Tésik Attila
Az egykori kakasszéki iskola. Kovács Gábor megvásárolta a tanyát a képen látható Juhász-Nagy Lászlótól. Fotó: Tésik Attila

Az 54 éves asszony szerint leginkább most is egy üzlet hiányzik Kakasszékről, ugyanis csak Székkutason vagy Orosházán tudnak vásárolni. No és persze munkahelyek is kellenek, mert csak így lehet jövője a településnek.

Úgy tudjuk, hogy az üzletember földeket és házakat is vásárolt már a településen. Juhász-Nagyék tanyáját biztosan megvette. Ebben a házban működött 1949-től 1977-ig az iskola. A homlokzaton tábla emlékeztet arra, egykoron itt koptatták a padot a kakasszéki nebulók.

– Minden évben megkoszorúzzák a táblát, találkoznak a diákok. Ezen részt vesz Gabi is – avatott be Juhász-Nagy Lászlóné. Az asszony 1978 óta él a családjával a tanyán.

– Hiányozni fog az otthonunk, de kirepültek a gyerekek, túl nagy lett nekünk. Három éve próbáljuk eladni, nem sikerült. Ezért is örültük Gabi ajánlatának – mondta Juhász-Nagy Lászlóné, aki férjével Székkutasra költözik. Elmondta: 12 évig dolgozott a Kovács háznál lévő boltban, persze akkor már az ÁFÉSZ üzemeltette.

– Nagyon szép Gábortól, hogy felkarolja a szülőhelyét. Ez ritkaság. Korábban 80 család is lakott a településen, most jó, ha 50. Lehetőségek híján elköltöznek. Kovács Gábor révén ez megváltozhat – tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 5. ocsi1 2009. szeptember 22. 14:25
  „Kevés az ilyen ember,sokáig éljen erőben egészségben.”
 • 4. lamatic 2009. szeptember 18. 12:41
  „respect
  Kovács Gábor for president
  Jah és többet és folyamatosan írjatok DM esek, hogy hogyan halad a falú sorsa.”
 • 3. Filctoll 2009. szeptember 16. 19:51
  „Szép gesztus!”
 • 2. Tivadar 2009. szeptember 16. 13:08
  „Isten aldja meg erte. Igazi uriember.”
 • 1. Otaku 2009. szeptember 16. 09:05
  „Ez valóban ritkaság!

  Riszpekt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinte naponta elkötnek egy biciklit Vásárhelyen

2 hét alatt 8 kerékpárt és egy 140 ezer forintos villanybiciklit loptak el Vásárhelyen, amelyről megírtuk: az ország 2. legbiztonságosabb megyei jogú városa. Tovább olvasom