Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Meleg ebédet kapnak a rászorult gyerekek Vásárhelyen

Több mint hatszázötven, zömmel 7-10 év közötti, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek kap ingyenesen meleg ebédet július 2-ától augusztus végéig Vásárhelyen.
Mindez annak a pályázatnak köszönhető, mellyel a város 6 millió 800 ezer forintot nyert a szakminisztériumtól. Kiss Andrásnétól, a polgármesteri hivatal népjóléti csoportjának vezetőjétől megtudtuk, az önkormányzat további 1 millió 700 ezer forint pótkeretre adott be igényt.

– Folyamatosan, levélben értesítjük a városban élő 7 és 10 év közötti gyermekek szüleit, ez azokra vonatkozik, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. A szülők június 20-a után jelezhetik, igénylik-e az ingyenes meleg ebédet. Az étkezési jegyeket a városházán kapják majd meg, s az ebédeltetés július 2-án kezdődik. Ha a pótkeretigényünket is elfogadják, egészen augusztus 31-éig tart az étkeztetés – mondta.

A külterületen lakó gyerekek mindannyian megkapják az ingyenes ebédet, ételhordóikkal a kijelölt támpontról vihetik majd el. A városban élők pedig a menüt a Cseresnyés-kollégiumban kapják ételhordóikba, míg a nyári napközis táborban résztvevő valamennyi gyerek a táborban eheti meg.

A felnőttek egész éves szociális étkeztetése nem változott. Ingyenebédet körülbelül hétszázan kapnak a várostól, elsősorban a 65 évnél idősebbek és a rászorultak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2009-re megújul a vásárhelyi belváros

Jelentős, 2,6 milliárd forintos felújítás indul Vásárhelyen. A Tornyai János kulturális… Tovább olvasom