Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Melegben keverik a maltert - A kedvezőtlen időjárás sem akadályozta a vásárhelyi bölcsőde- és iskolaépítést

Hódmezővásárhely - Az utóbbi hetek kedvezőtlen időjárása sem hátráltatta a vásárhelyi gyermekintézmények építését, bővítését. A munkálatok az épületek belsejében zavartalanul folynak.
A hetek óta tartó hideg időjárás ellenére zavartalanul dolgoznak a kivitelezők a Németh László gimnázium 200 millió forint értékű új szárnyának építésén, illetve az Oldalkosár utcai bölcsőde felújításán, bővítésén. A munkások azonban az épületek belső felébe szorultak.
A gimnáziumi szárny vasbeton épületszerkezete és az azt kitöltő falazása, valamint a tetőszerkezet is készen van, ráadásul a szárnyat és a régi iskolaépületet összekötő függőfolyósra is tető került. Berakták valamennyi nyílászárót, s az így téliesített épületben jelenleg a belső villanyszerelési munkálatok zajlanak. Itt hátra van még a telken belül a közművezetés.

Az Oldalkosár utcai bölcsőde átépítése, bővítése, amely az Európai Unió és a magyar állam 80 milliós támogatásának és az önkormányzat 9 milliós önerejének köszönhetően zajlik, szintén belül, a fűtött épületrészben folyik. Itt jelenleg a vizesblokkokat burkolják, s a gipszkartonszerelés folyik. A kivitelezők a külső falak hőszigetelését 30, míg a nyílászárók cseréjét 80 százalékban tudták elvégezni, még a hideg beállta előtt. Itt elkészült a két meglévő épület összekötése, illetve emeletet építettek az egyik meglévő épületre. Ennél elkészült a lépcsőház és a vasbeton liftakna is.

Olvasóink írták

  • 2. DMagóg 2011. február 17. 09:58
    „Tény, hogy a munkások embert próbáló körülmények között dolgoztak, dolgoznak. Tiszteletet érdemelnek. Az anyagi elismerésükről nincs információm.”
  • 1. almaszósz 2011. február 12. 22:00
    „Habár nem tudom mikor pattant ki a cikkíró fejéből a cikk, csak szólok hogy 2 hete jó idő van és miért meglepő az, ha egy építkezésen munka folyik?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztaságot is vizsgálhatnak a vásárhelyi önkormányzat munkatársai

Összesen nettó 4,6 milliárd forint sorsa dőlt el tavaly közbeszerzési eljárásokon - hangzott el a péntek délutáni vásárhelyi közgyűlésen. Tovább olvasom