Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Menedékház nyílt Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A várható, minusz 20 fok alatti hidegre készülve átmeneti hajlékot nyitott a város a volt Kossuth iskola Kaszap utcai tornatermében. A hideg miatt eddig 1000 mázsa tüzelőt osztottak szét. A hajléktalanokat a Csomorkányi utcára várják.
Azoknak a vásárhelyi állandó lakcímmel bejelentett polgároknak nyitottak ma, hétfőn délután a helyi védelmi bizottság döntése értelmében átmeneti szállást a szerdán és csütörtök hajnalban várható minusz 20 fok körüli hőmérséklet miatt, akik képtelenek átfűteni a lakásukat. Az átmeneti szállást, a volt Kossuth szakközépiskola Kaszap utca 29. szám alatti, a Pennyvel szemközt található tornatermében rendezték be.

Kószó Péter alpolgármester a helyszínen. Fotók: Korom András
Kószó Péter alpolgármester a helyszínen. Fotók: Korom András

Kószó Péter alpolgármester a helyszínen mutatta be a két egykori öltözőben felállított és felszerelt, a kishomoki polgárőr bázis raktárából a honvédség segítségével a helyeszínre szállított ágyakat. A két jól fűtött, tusolóval is felszerelt öltözőben 25 nőt és 25 férfit tudnak egyelőre elhelyezni, de igény szerint a befogadottak létszámát akár 2-300-ra is tudják emelni, ha berendezik számukra a sportcsarnokot is.

Hajléktalanok a Badalikba!
Nem a Kaszap utcai átmeneti szállásra, hanem a szokott helyre, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Csomorkányi utcai telephelyére várják mindazokat a hajléktalanokat, akik fűtött helyen akarják átvészelni a rendkívüli hideget.
Ide bárki jelentkezhet, előre jelezheti az igényét a polgármesteri hivatal népjóléti csoportjánál vagy akár az átmeneti szállás helyszínén is kérheti felvételét. Arra kérik a jelentkezőket, hogy tisztálkodási eszközeiket vigyék magukkal. Élelemről és meleg teáról a város gondoskodik. Aki maguk nem tudnak bemenni, s kérik azt, azokért autót küldenek.

– Az átmeneti szállás nem csak éjszakára szól, hanem egész napjukat itt tölthetik az igénylők, akiket a két szobában éjszakára nemek szerint különítenek el. A szállást a héten biztosan fenntartjuk – tette hozzá az alpolgármester.

Fedéllel és meleggel várják a rászorulókat
Fedéllel és meleggel várják a rászorulókat

A város a nagy nagy hideg miatt eddig 1000 tonna fát osztott szét valamivel több mint 200 családnak. Az tüzelőt kimár kiszállították. Akik azonban a fát most kérik, azok már csak a jövő héten kapják meg, ez is indokolja az átmeneti szállás megnyitását.

Olvasóink írták

  • 1. nátha 2012. február 07. 20:46
    „5q fa nem túl sok, persze a semminél ez is több.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hó alatt Hódmezővásárhely

Vásárhely. Csak az indult útnak a hét első munkanapján autóval vagy kerékpárral, aki végképp nem… Tovább olvasom