Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Ménesgazdákat is képeznek - több új szakirány indul a mezőgazdasági karon

Hódmezővásárhely - A hagyományos mellett több új felsőfokú szakirányú képzést is indít a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. Ősztől a diákok akár ménesgazdának is tanulhatnak.
A felsőfokú szakképzés erősítésével igyekszik megnyerni a pályaválasztás előtt állókat és alkalmazkodni a gazdaság igényeihez a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. Miközben a vásárhelyi intézményben a következő tanévben is zavartalanul folytatódik a 6+1 féléves mezőgazdasági és vadgazdamérnök-képzés, az intézmény újabb négy féléves felsőfokú szakképzéseket is indít.

– Ebben a tanévben már folyik a gyógy- és fűszernövény-termesztő és -feldolgozó, a vadgazda- és az agrárlogisztikaitechnológus-képzés. A következő tanévtől pedig megkezdjük a ménesgazda, a mezőgazdasági értékbecslő, a baromfitenyésztő és baromfitermék-előállító, valamint a sertéstenyésztő és sertéstermék-előállító, illetve az ökológiai gazdálkodó felsőfokú technológusok képzését – tudtuk meg Benkné Gesztesi Zsuzsanna tanársegéd, beiskolázási koordinátortól. Ezek a kar hagyományos állattenyésztési tantárgyaira és az iskola hagyományaira alapozódnak.

A stúdiumok nappali és levelező tagozaton is indulnak, egy kivételével. A várhatóan nagy érdeklődést kiváltó ménesgazdaképzés csak nappali tagozaton folyik majd, mivel olyan speciális tantárgyakat is oktatnak, mint a lovaglás, lovassport, lóversenyzés, lovas turizmus. Az érdeklődők a január 28-án délután 1 órakor kezdődő nyílt napon ismerhetik meg a részleteket.

Olvasóink írták

  • 1. kormorán 2011. január 18. 08:30
    „Helyes a törekvés és így remélem, hogy többé nem kételkedik senki a nagy hagyományokkal rendelkező hódmezővásárhelyi mezőgazdasági szakoktatás létjogosultságában, melynek ebben az évben lesz a 115-dik évfordulója. Ahogy én tapasztalom évek óta, a Mezőgazdasági Kar új vezetése és tanári kara a hagyományok tisztelete mellett folyamatosan keresi azt az utat, mely piacképesebb diplomák elérését jelentheti az ide jelentkező hallgatók számára. Ez az út nem könnyű, mert ismerjük Magyarországon a mezőgazdaság helyzetét. Nagyon kreatív előre gondolkodásra és összefogásra van szükség. Sok sikert kívánok Benkné Gesztesi Zsuzsanna tanárnőnek és munkatársainak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új igazgató a Corvin-középiskola élén

Ne csak "laborkörülmények" között, azaz az iskolában sajátítsák el a szakmát a vásárhelyi Corvin-középiskola diákjai – vallja az új igazgató, Farkas Zsuzsanna. Tovább olvasom