Délmagyar logó

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 8°C | 17°C

Menyegző a vízen

Megnyílt a Mártélyi Kavalkád tegnap délután, a programok egész hétvégén folytatódnak. Szombaton délelőtt 9 órától kutyaszépségversenyt rendeznek a sportpályán. A parti sétányon délelőtt 10 órától az Üdülőhely és Faluvédő-szépítő Egyesület szervezésében kézművesek mutatkoznak be.
Ugyanebben az időben kezdődik a kavalkádi strandröplabda-bajnokság is. A mártélyi hétpróba keretében délután 3 órától többek között talicskatolásban, hálóvetésben és lasszódobásban mérhetik össze erejüket, tudásukat az indulók. A hagyományokhoz híven ismét megrendezik a vízi menyegzőt. Az ifjú pár délután 5 órakor mondja ki a boldogító igent a holtág közepén. 6 órától tréfás jelmezbe bújt mártélyiak, valamint feldíszített kocsik vonulnak fel a falu főutcáján. Erre az időre – mintegy egy óra hosszára – lezárják a Vásárhelyről Mindszentre vezető főutat a mártélyi vasúti átjárótól egészen a Boszorkány ABC-ig. A forgalmat a kemping háta mögötti földútra terelik. A nagyszínpadon este fél 10-től a Help koncertezik.

Vasárnap délelőtt 10 órától ismét bemutatkoznak a kézművesek a parti sétányon. Ezenkívül az érdeklődők veteránmotorokat is megcsodálhatnak, a holtágon pedig ladikversenyt rendeznek. A faluházban délután 4 órakor lép fel humorral és népdallal tűzdelt műsorával a gondozási központ Optimista csoportja, valamint az Őszirózsa Népdalkör. A háromnapos kavalkádot a Nox együttes este 9 órakor kezdődő koncertje zárja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy ágyneműtartóban rejtegette a holttestet

Leszúrta lakótársát, majd holttestét napokon keresztül az ágyneműtartóban rejtegette egy férfi a… Tovább olvasom