Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Mertek nagyot álmodni

Jelentősen megváltozik Hódmezővásárhely belvárosának élete, arculata a 2013-ig szóló tervek szerint. A strand mellett élményfürdővel párosított szálloda, a kórház területén a mentőállomást és a tüdőgondozót is integráló szakrendelő épül. Emellett természetesen megújulnak a belterületi utak is Vásárhely fejlesztési koncepciója szerint.
Elképzelhető, hogy a jövőben már az Andrássy utca ezen szakaszán is fizetni kell a parkolásért. Fotó: Tésik Attila
A belváros a település kirakata – fűzött rövid magyarázatot Lázár János, Vásárhely polgármestere a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen, a városfejlesztési koncepciójáról szóló anyaghoz. Elmondta: Vásárhelyen a Szent István tértől egészen az Erzsébet-kórházig húzódik a belváros, fontos, hogy egységesen kezeljék ezt a területet. Szerinte leginkább a kulturális beruházások térülnek meg igazán, ugyanakkor a turisztikai fejlesztésekről sem szabad megfeledkezni. Beszélt a fedett uszodáról mint befejezetlen beruházásról, ahol évszakoktól független szórakoztatócentrumot kell kialakítani.

A strand mellé szánt élményfürdő és szálloda megépítését, a belváros rekonstrukcióját is a legfontosabb feladatok közé sorolja a 2013-ig szóló városfejlesztési koncepció. Fontos szempont, hogy bővíteni akarják a közparkokat. Miután bezárják a Szántó Kovács János Általános Iskolát, a megüresedett épületbe költözik az Aranyossy Ágoston Általános Iskola. A belvárosban lévő Nagy Sándor utcai épület helyére pedig akár park is kerülhetne.

Idővel akár közpark is lehet a szeptembertől elköltöztetett Aranyossy-iskola helyén. Fotó: Tésik Attila
Meg kell szüntetni a mellékutcákban a parkolást, s ezzel tehermentesíteni lehetne a belvárost – hangzott el továbbá a közgyűlésen. Lázár úgy vélte: aki parkolni akar, az fizesse is meg. Rárósi Imre fideszes képviselő arra hívta fel a közgyűlés figyelmét, hogy bár nem szabályos, de egyre több teherautó parkol közterületen. Megemlítette például a Lévai és a Damjanich utcát. A városatya szerint ennek időszerű lenne gátat szabni.

Vásárhely fejlesztése kapcsán ugyancsak kiemelt teendőként fogalmazták meg a belterületi utak rekonstrukcióját, és a szakrendelő kialakítását a kórház területén. Ez utóbbi az elképzelések szerint integrálná a mentőállomást és a tüdőgondozót is. A belterületi utak rekonstrukciójáról az anyagban az is szerepel, hogy új összekötő utakra lenne szükség a városrészek között, például a Kodály Zoltán utca folytatásával javulhatna Kertváros–Tarján közlekedése. Ugyanakkor elhangzott: Vásárhely nem büszkélkedhet a járdaépítésben. Csáki Imre főmérnök megjegyezte: 440 ezer négyzetméter járda kellene, ám ez több mint kétmilliárd forintba kerül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csendes aranyvasárnap

Elmaradt az aranyvasárnapi ajándékvásárlási roham Vásárhelyen. A Kossuth téri korcsolyapályán tömeg… Tovább olvasom