Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Milt Diehl Floridából visszajár az Alföldre

Hódmezővásárhely - 71 esztendős korában blogot ír, önkénteseket vezet, és nagyon megszerette a magyarokataz amerikai Milt Diehl, aki most hetedik alkalommal jött Vásárhelyre.
Hetedik alkalommal is Vásárhelyre utazott a dél-floridai Sarasotában élő Milt Diehl, hogy a városban az angol nyelvet tanító Global Volun-
teers önkénteseinek csoportját vezesse. A nyugdíjas, 71 esztendős férfi internetes naplót, azaz blogot is ír itteni élményeiről.

– Korában önkéntesként Lengyelországban is tanítottam az angol nyelvet, majd átjöttem Magyarországra. Miután megismertem a vásárhelyieket, úgy éreztem, hogy ide vissza kell jönnöm. Öröm ugyanazokkal a diákokkal és felnőttekkel találkozni 2–3 év után, és látni, milyen szépen fejlődtek az angoltanulásban. Megszerettem a vásárhelyieket – mondta. Milt Diehl hivatásos pedagógus, odahaza 21 esztendeig könyvelést tanított, valamint orvosi elektronikus műszerek gyártását ellenőrizte. Milt feleségével és 97 esztendős anyósával él az amerikai városban.

Milt Diehl megszerette a vásárhelyieket. Fotó: Tésik Attila
Milt Diehl megszerette a vásárhelyieket.
Fotó: Tésik Attila

– Amikor otthon vagyok, akkor is sok a dolgom, segítek a feleségemnek ápolni az édesanyját, illetve sok tennivalóm van a ház körül. Ráadásul 3–4 unokám is a közelben lakik, így velük is sok időt töltök.

Milt elárulta, hogy az Amerikában jellemző önkéntes munka felé az vonzotta leginkább, hogy úgy érzi, ezzel is visszaadhatja az embereknek tudása, tapasztalata egy részét, és szeret másoknak segíteni.
– Meg akarom mutatni mindenkinek, hogy akárhol, akármilyen körülmények között is élnek az emberek, több bennünk a közös, mint amiben eltérünk. Mindenkit érdekel a családja, a biztonsága és a jóléte – mondta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit kér Vásárhely Orbán Viktortól?

Társadalmi mozgalmat indított Lázár János országgyűlési képviselő Hódmezővásárhelyen. Tovább olvasom