Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Minden évben kátyúzzák, mégis gödrös

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Fáncsy utca kátyúktól hemzseg, vannak olyan házak, amelyek előtt három-négy is van. Az önkormányzatnál azt mondják: minden évben kijavítják a hibákat, de a nehéz járművek és a tél újra tönkreteszi az utat.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Nagyon kátyús, egyes szakaszain egymást követik a gödrök, a közlekedés rendkívül balesetveszélyes, olykor túlélőtúrára hasonlít – számolt be a Fáncsy utcai állapotokról az ott lakó Lázár János és felesége szerkesztőségünkben. Elmondták: az utcafelelős, Csanki János és települési képviselőjük, Molnárné Kecskeméti Rita többször ígérte az elmúlt években, hogy teljesen rendbe hozzák, felújítják az utcát. Sérelmezik, hogy az illetékesek nem tartják a szavukat.

Elmentünk a Fáncsy utcára, ahol több lakóval beszélgettünk – kérték, nevüket ne említsük –, akik megerősítették az információkat. A kerékpárosok alig győzik kerülgetni a kátyúkat, az autósok pedig, az utolsó pillanatban észlelve a veszélyt, „satufékeznek" – mondták el. Kovács Ernő azonban nem rejtette véka alá véleményét: – Nagyon rosszak az útviszonyok, a házunk előtt legalább négyméretes kátyú található. Előfordult, hogy egy autó belehajtott a gödörbe, és a kavicsot „fellőtte" a ház falára, kis híján az ablakot találta el. A közterület-felügyelők egyfolytában erre autóznak – párosával járnak –, és értesítőt dobnak a postaládába: a lehullott falevelet nem takarítottuk el, és az balesetveszélyes. Lehet, de a kátyúk még jobban, inkább azokkal kellene foglalkozni! – közölte a Fáncsy utcai lakos.

Kovács Ernő a Fáncsy utcai kátyúrengetegben. Fotó: Imre Péter
Kovács Ernő a Fáncsy utcai kátyúrengetegben. Fotó: Imre Péter

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot, ahol Göbl Vilmos sajtóreferens adott választ a felmerült kérdésekre: – A Fáncsy utcában minden esztendőben befoltoztuk a kátyúkat, így történt ez 2012-ben és 2013-ban is, sőt 2012-2013 telén a hidegben betonos eljárással ideiglenesen kijavítottuk az útburkolatot, ilyenkor ugyanis nem lehet aszfaltozni. A hibákat városszerte jelenleg is felmérik a közterület-felügyelet szakemberei, listát készítenek, és amint az aszfaltkeverő üzemek elindulnak, április közepétől elvégzik a munkát a szakemberek. Ahol a kátyúk sűrűsége, mérete indokolja, az útburkolatot teljes szélességében kicserélik. Az út karbantartását, javítását megnehezíti, hogy az utcában több olyan vállalkozás működik, amelyhez nehéz gépjárművek, kamionok mennek be, és ezt a fokozott terhelést nem bírja az utca. De a felújításra miattuk is fokozottan odafigyelünk – fogalmazott a sajtóreferens.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombat este lezárul a felvételi

Aki tovább akar tanulni és még nem jelentkezett igyekezzen. Megkérdeztünk pár vásárhelyi fiatalt, hogy ők hogyan képzelik el a jövőjüket.
Tovább olvasom