Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Minden gyereket megmozgattak a nagy sportágválasztón

Hódmezővásárhely - Pénteken és szombaton, a Hódtói Sportcsarnok melletti füves területen rendezik meg az V. Hódmezővásárhelyi Nagy Sportágválasztót. Az első napon 39 egyesület igyekezett sportolásra bírni a rendezvényre kilátogató több ezer gyereket.
Valamennyi vásárhelyi óvoda és iskola részt vett az V. Hódmezővásárhelyi Nagy Sportágválasztó első napján. A budapesti Merkapt SE által életrehívott országos rendezvénysorozat célja, hogy a sport, a mozgás szeretetére, nevelje a fiatalokat. A program vásárhelyi szervezőjének, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetségnek (mely a makói és a szentesi sportnapok lebonyolításában is részt vesz) az egészségtudatos életmód népszerűsítése mellett nem titkolt szándéka, a helyi sportegyesületek támogatása, a vásárhelyi sportsikerek bemutatása.

Minden gyereket megmozgattak a nagy sportágválasztón - GALÉRIA

- Ötödik alkalommal rendezzük meg a Nagy Sportágválasztót, Azt tapasztaljuk, hogy évről évre egyre többen látogatnak ki hozzánk, egyre többen ismerik meg a helyi sportolók és edzők munkáját. Az elmúlt években az összes állami és egyházi oktatási intézményt sikerült bevonunk, így míg az első alkalommal közel háromezren, tavaly már több mint hatezren mozogtak együtt, akkor még a Sportcsarnokban. Idén ennél is több emberre számítunk. - mondta el Sarusi-Kiss József, a CSOMSZISZ elnöke, a korábbi években rendező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Kiemelkedően Közhasznú Utánpótlás Sportalapítvány kuratóriumi elnöke. Azt is hozzátette, a vásárhelyi sportágválasztó „sport őrült civilek" kezdeményezéseként indult, mára viszont a város egyik legnagyobb rendezvényeként tartják számon, melyet az önkormányzat illetve több cég és magánszemély is támogat. - Az esemény rangját jelzi, hogy idén is több világ- és Európa bajnok illetve több, nemzetközileg is elismert sportember tisztelt meg minket a jelenlétével.

Nem csak a látogatók, a kipróbálható sportágak száma is évről évre nő. Idén először volt jelen az ún. baranta, mely a honfoglaló magyarok harcművészetét, népi testkultúráját eleveníti fel. - Ez a sport még csak most indul vásárhelyen, sőt sokak számára teljesen ismeretlen. Ezért is örülünk, hogy itt lehetünk. Eddig több százan jöttek el ide a sátrunkhoz. Reméljük sokan közülük kedvet kapnak és az edzéseinkre is lejönnek majd. - mondja a hagyományőrző sportegyesület egyik tagja.
Egy, a városban eddig tradíciók nélküli, de egyre népszerűbb sport, a baseball is ott volt a Hódtóban. - Eddig minden sportágválasztón kint voltunk. Először csak tagtoborzókként, két éve viszont működő klubként. - meséli Mérnyei Lajos, a Hódmezővásárhely Beavers játékosa és „korelnöke".

Minden gyereket megmozgattak a nagy sportágválasztón - GALÉRIA

- Idén eredményeket is tudunk felmutatni. A junior csapatunk harmadik lett az országos bajnokságban, de a felnőtt csapatunk is bejutott a rájátszásban a legjobb négy közé. A pályánk bár nem a legmegfelelőbb, kis segítséggel és összefogással rendbe tehető. Ezen kívül minden technikai feltétel adott, hogy egy sikeres egyesület legyünk, mely több korosztályban is indít csapatot. Ehhez azonban lelkes fiatalokra van szükség. Reméljük itt megtaláljuk őket. - tette hozzá.

Az újak mellől természetesen nem hiányoztak a vásárhelyen régóta űzött sportágak sem. Az iskolások számára kötelezően összegyűjtendő húsz pecsétért – melyet az egyes klubok sátraiban kaphattak meg – alaposan megmozgatták a diákokat, mind az atléták, mind az úszók, mind a különböző küzdősportok képviselői. Minden évben népszerűek vagyunk, a látogatók 70 százaléka biztos megfordul nálunk. A gyerekeknek tetszik amit látnak és szívesen becsatlakoznak. - árulta el Füvesi Sándor sensei, a vásárhelyi Ju Jitsu Klub sátránál, majd hozzátette: - Mindig örülünk, ha fiatalok mozognak, még akkor is, ha azt nem nálunk teszik.

Minden gyereket megmozgattak a nagy sportágválasztón - GALÉRIA

Természetesen voltak olyan érdeklődők is, akik csak ki akarták próbálni az egyes sportokat. Én régóta és rendszeresen futok, de ilyenkor szívesen kipróbálok mindent amit lehet. - meséli Varga Ildikó, a Németh László egyik diákja.

- Mi már választottunk sportágat. Mindketten járunk kondizni. Ennek ellenére szívesen végig megyünk a rendezvényen, meg persze azért is, hogy a 20 pecsétünk meglegyen. - mondta a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola két tanulója Dömösi Márk és Dein Csaba.
Rengetegen voltak akik még csak most keresnek szabadidős elfoglaltságot maguknak. - Nem is gondoltam, hogy ennyi sportcsapat van a városban. Remélem találok köztük nekem valót. - mondta az egyik „némethlászlós", Szűcs Alexandra.

Minden gyereket megmozgattak a nagy sportágválasztón - GALÉRIA

Találgatunk. Még nem döntöttünk, de ami tetszik kipróbáljuk. - mondta el a Liszt Ferenc Általános Iskola két hetedikese, Bodrogi Vera és Viski Dorottya.

Még nincs semmi ötletem, de úgyis kötelező végig menni, hátha találok valami érdekeset. - meséli a stemplijeit gyűjtögető Tőkés János.
A sportegyesületek pecsétjeit őrző naplók a pénteki tanítási nap végén sem vesznek el. Minden regisztrált diák részt vesz a szombati nyereményjátékon, ahol sportszereket és más értékes ajándékokat sorsolnak ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt egyszer egy iskola

Száztizenhárom éve Vásárhelytől 9 kilométerre, a Szegvári út és a Feketehalmi-dűlő út találkozásánál épült egy új iskola: visszaemlékezés a régi szép időkre. Tovább olvasom