Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Minden rendőrt följelentett Borbás

Hódmezővásárhely - Hiába kérte Borbás Zoltán, hogy ne Csongrád megyei rendőrök vizsgálják a házánál történt bűnesetet. Az ORFK úgy találta, nem elfogult vele szemben a megye kapitánysága. A vásárhelyi vállalkozó minden intézkedő rendőrt följelentett az ügyészségen, a sajtóreferenst is.
Máig emlékeznek a környékbeliek arra, amikor május 31-én, szombaton a Tolvajkergetők csapata megjelent Hódmezővásárhelyen, a Nádtető utcában. A kerékpártolvajokat lebuktató, róluk filmet forgató szervezetet egy családi perben hívta segítségül az egyik fél. Benyhe Jánosné nem tudta birtokba venni azt a házat, amely jog szerint az övé, de a leánya él benne, akivel megromlott a kapcsolata. Az esetről több alkalommal is írtunk. Benyhéné bérbe adta a házat a Tolvajkergetőknek, akikkel azon a szombaton a porta másik házát birtokló egykori veje, Borbás Zoltán összetűzött. A csetepaté felvétele is felkerült a videomegosztóra, így lehet látni, hogy a férfira közvetlen közelről rálőtt riasztópisztollyal Polgár Tamás Tomcat, a Tolvajkergetők csoport egyik alapítója. A csapat birtokba vette a házat. Borbás szerint lakhatatlanná is tette.

Az ügyben elindult az eljárás, mégpedig azzal, hogy Borbás Zoltán indítványt terjesztett elő. Azt kérte, hogy az ügyet ne a hódmezővásárhelyi, és ne is Csongrád megyei kapitányság vizsgálja, mert a helyi rendőrök szerinte elfogultak vele szemben. Az ilyen kéréseket az ORFK Bűnügyi Igazgatósága vizsgálja, nyilatkoztatja az elfogultsággal vádolt kapitányságot is. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ez esetben úgy reagált, hogy nem érzi magát elfogultnak, de annak érdekében, hogy még az elfogultság látszatát is el lehessen kerülni, szintén kéri a kizárását az ügyből. Az ORFK azonban egyik kérést sem vette figyelembe. A sajtószolgálat lapunk kérdésére azt közölte, „a sértett által benyújtott kizárási indítványt az Országos Rendőr-főkapitányság elutasította". Ez egyben azt is jelenti, hogy a történteket mégis a megyénkbeli rendőrök fogják tovább vizsgálni.

Mivel a történet főszereplői ismertek, lapunk internetes oldalán nagyon sokan véleményt nyilvánítottak, és arról a cikkről is, amely szerint Borbás Zoltán korábbi, más ügyből eredő előzetes fogva tartása miatt kártérítésért fogja perelni az államot. Megjelent olyan hozzászólás, miszerint Borbás igazából jóban van a vásárhelyi rendőrökkel. Ezt az információt cáfolni látszik az az értesülésünk, miszerint a vásárhelyi vállalkozó a háznál intézkedő minden egyes helyi rendőrt, még a sajtóreferenst is följelentette a Központi Nyomozó Főügyészségen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökzöld diszkóvita Mindszenten

Mindszenten évek óta visszatérő panasz, hogy a Tisza-parti üdülőterületen működő diszkótól a hétvégi házak tulajdonosai nem tudnak pihenni. Tovább olvasom