Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Mindenből lehet játékot csinálni

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Somogyiéknál előfordul, hogy nemcsak a fiúknak, Ádámnak és Attilának vásárolnak egyforma játékot, hanem apának is. A 34 éves, buszsofőrként dolgozó Somogyi Attila lett lapunk játékán a megye legjobb apukája verseny második helyezettje.
– Apa! Nekem is hozd ki a kukásautót! – kérlelte a családfőt a 3 éves Somogyi Ádám. Percek alatt három játék autó került elő a megye legjobb apukája verseny második helyezettje, Somogyi Attila otthonában. A 34 éves buszsofőr két fiú, Ádám és az 5 és fél éves Attila édesapja.

– Sokat játszunk apával – mesélte Attila, miközben öccsével sorra hordták ki és büszkén mutatták játékaikat. Az édesanya, Renáta elárulta: ha férje kinéz valami játékot, azt meg kell venni. Még az is előfordul, hogy nemcsak két egyformát vásárolnak a gyerekeknek, hanem hármat, hogy együtt játszhassanak. Így például Ádámnak, Attilának és apának is van egy-egy kukásautója.

Attila türelmes édesapa – jól ért fiai nyelvén. Fotó: Veréb Simon
Attila türelmes édesapa – jól ért fiai nyelvén.
Fotó: Veréb Simon

– Egész nap el tudnak együtt szórakozni. Hihetetlen türelme van a gyerekekhez. Nagyon ért a nyelvükön, a fűnyírásból is tud játékot csinálni. A fiúk kistraktorjukkal hordják össze a levágott füvet – mesélte Renáta. Kiderült: férje csak utólag tudta meg, hogy felesége benevezte a versenyre. A játékra beküldött 57 szelvényt a család, a rokonság és a szomszédok jóvoltából gyűjtötte össze a 29 éves fiatalasszony.

– Azt szoktam mondani, hogy már mi lakunk a gyerekeinknél, mert ha itthon vagyok, teli a ház játékkal – jegyezte meg az édesapa. Számára kikapcsolódást és feltöltődést jelent az Ádámmal és Attilával eltöltött idő. 12 éve buszsofőr, havonta 7–8 szabadnapja van, egyébként gyakran reggeltől késő éjszakáig fuvarozza az utasokat. Renáta – aki most még Ádámmal gyesen van – és a fiúk megpróbálják tartalmasan kihasználni az apával töltött napokat. Kirándulnak, strandolnak, vagy éppen lapunk jóvoltából moziba mennek. A fiatalasszony ugyanis nem először nevezett be játékunkra. Már négyszer nyertek mozijegyet, de kaptak belépőt a papagájshow-ra és színházba is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdává festett Lada

Igencsak különleges zöld-fehér labda mintázatúra festette saját 1300-as kocka Ladáját a helybéli Csaba József. Tovább olvasom