Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Mindenhol árulják a koszorút és a mécsest

Mindenhol árulják a koszorút és a mécsestKruzslicz Ferencné Rózsa a cserepes krizantémmal a koszorúk előtt. Fotó: Imre Péter
Már javában árulják a halottak napi kellékeket, eredeti profiltól függetlenül szinte minden boltban. Mécsest a nemrég óta divat elektromos változatban is láttunk.
– A többség még az élő virágot és a természetes anyagból, például termésekből, bogyókból, száraz virágokból készített koszorúkat részesíti előnyben. Bár már selyemből is szép, teljesen valósághű virágok kaphatók – árulta el a halottak napi készülődés apropóján Kruzslicz Ferencné Rózsa, egy vásárhelyi virágbolt tulajdonosa.

Az üzletben cserepes és szálas krizantémot is kínálnak, utóbbit 340-től 480 forintig. Mécsesből kapható elemről működő változat, 380-tól 580 forintig. Ez a megoldás tavaly lett népszerű, főleg azért, mert biztonságos. Az emlékezők is egyre sűrűbben érkeznek a boltba, a törzsvásárlók pedig már korábban leadták rendelésüket. – Az igazi hajrá ezután következik, az ünnepeket megelőző szombat és vasárnap lesz a leghúzósabb – mondta Rózsa.
Fotó: Imre Péter
Fotó: Imre Péter

A közeli, Andrássy úton lévő 100 forintos boltnak már a megállítótáblája is november 1-jére emlékeztetett a ráhelyezett koszorúval és az azon feltüntetett kínálattal. Az üzletben találtuk körsétánk során a legdrágább mécsest. De akad többek között, 89, 299, 369 és 799 forintos is. Szinte az egész áruházban, minden osztályon található műanyag krizantém, koszorú művirágból és természetes anyagokból, különböző méretben és árban, 1190 forinttól 1690-ig.

Az egyik áruházlánc üzletében halloweentököt igen, mécsest és koszorút nem láttunk. Az Andrássy úti papírboltban pedig az alkalmazott, Kovács Zenóbia közölte: évekkel ezelőtt még árusítottak mécsest, művirágot és abból készült koszorút, de mivel ilyenkor szinte mindenütt kapható, leálltak vele. Kínálnak viszont koszorúalapot, amelyre a kreatívabbak, illetve az iskolákban a gyerekek maguk készíthetik el a koszorút.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cézár újra megmenekült, nem altatták el

Vádat emelt az ügyészség a hódmezővásárhelyi kisfiú fülét leharapó kutya gazdája ellen. Cézárt nem altatták el. A fajtamentőkhöz került, ahol szakemberek foglalkoznak a többször is emberre támadt harci kutyával. Tovább olvasom