Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Mindennapos testnevelés a jégen

Hódmezővásárhely - Testnevelésórán tanulnak meg korcsolyázni a vásárhelyi önkormányzati iskolák diákjai a Kossuth téri korcsolyapályán. A lehetőséget a tanintézmények kérték.
Nagy élvezettel járnak korizni a mindennapi testnevelés keretében a vásárhelyi önkormányzati iskolák diákjai, hiszen ebben a szezonban is rendelkezésükre áll a Kossuth téri városi műjégpálya. Csütörtökön a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai élvezték a téli sport örömeit.

A Liszt-iskola diákjai élvezik a jeget. A szerző felvétele
A Liszt-iskola diákjai élvezik a jeget.
A szerző felvétele

– Nagyon szeretünk ide járni, jobb, mint a strandi úszásóra, legalábbis ilyen hideg időben – mondták a gyerekek, akik egy-egy pillanatra álltak csak meg a palánknál. Aztán azon nyomban ismét útnak indultak. A korcsolyapályát hétköznap délelőttönként más nem is használhatja, azon ugyanis tanórák folynak. – Aki december elején még csak a társai segítségével tudott talpon maradni a jégen, az már a hónap végére megtanult, azóta nem kell neki segítség – tették hozzá a gyerekek.

– Az iskolák részéről merült fel, hogy a strandi órákat ilyenkor a korcsolyapályás váltsa fel, már abban az esztendőben, hogy a műjégpályát először felállította a város. Valamennyi önkormányzati iskola diákjai részt vesznek ezen, igaz, egyszerre nem léphet minden diák a jégre – mondta lapunknak Horváth Zoltán. Az önkormányzat sportreferense hozzátette, a pálya február 24-éig biztosan működik, azaz a délelőtti oktatás is addig folyik. Ha marad a hideg, meghosszabbíthatják a szezont.

Olvasóink írták

  • 1. abai 2012. február 17. 20:48
    „Hajrá gyerekek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baté Szilveszter tíz filmet forgatott

Homoki apostol címmel a közelmúltban mutatták be a székkutasi Baté Szilveszter Gregus Máté falualapítóról szóló alkotását. Tovább olvasom