Délmagyar logó

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

Mindent elkövetnek, hogy induljon első osztály

Számos programmal kívánják vonzóvá tenni a vásárhelyi Kiss Lajos Általános Iskolát a diákok és a pedagógusok. Ennek egyik oka, hogy az idei tanévben nem sikerült első osztályt indítani, de jövőre mindenképpen szeretnének. Az intézményben tegnap ért véget az egészséghónap.
Az egészséges táplálkozás jegyében. Gyümölcsöt osztanak a diákoknak. Fotó: Tésik Attila
Környezetünk és az egészség címmel október 18-án egy hónapos programsorozatot szerveztek a vásárhelyi Kiss Lajos Általános Iskolában. A rendezvény tegnap zárult.

– Az egészségnap már többéves múltra tekint vissza az iskolánkban, de ilyen nagyszabású rendezvényünk még nem volt, mint ez a mostani – nyilatkozta Hajdú Ibolya biológia, technika és környezetvédelem szakos tanárnő, a projekt szervezője.

A programot azért találták ki, hogy elősegítsék az eredményes és élményszerű tanulást, valamint fejlesszék a tanulók készségét és különféle képességeit.

A most zárult rendezvény nem titkolt célja azonban az volt, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék az intézményt. Ennek oka, hogy a kevés jelentkező miatt az idei tanévben nem tudtak első osztályt indítani. Jövőre viszont mindenképpen kell, hiszen ettől függ a Kiss Lajos további sorsa.
Az elmúlt egy hónap alatt a diákok számos programon vettek részt. Többek között kerékpártúrát szerveztek nekik a mártélyi holtághoz.

Bevezették az iskolában a szelektív hulladékgyűjtést.
– A suli több pontján rakták ki a speciális kukákat. Külön gyűjtjük a fémet, a műanyagot és a szerves anyagokat – mondta a nyolcadikos Nagy Alexandra.

Ezenkívül csak természetes anyagokat tartalmazó arcápolókat is kipróbálhattak a lányok. Ezeket a krémeket akár meg is lehet enni. Alexandra azonban elárulta, hogy igen pocsék az ízük.

A hatodikos Malkócs Máté a mártélyi kirándulásról mesélt. Megtudtuk tőle, hogy a legjobb rész a szabadfoglalkozás volt. Ugyanis a fiút annyira kimerítette az egyhuzamban letekert táv, hogy egy hatalmasat pihent a jó levegőn. Azért nem csak lustálkodni ment Mártélyra, kivette a részét a vízminőség méréséből, valamint más feladatokból is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyed Béla most saját gazdaságát vezeti

Nem volt könnyű elszakadni a mindennapos hód-mezőgazdás élettől, ismerte el Egyed Béla, a vásárhelyi… Tovább olvasom