Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Mindszent már nem csak kocsmát árul

Hódmezővásárhely - 8 millióért kocsmát, 2,2 millióért lakóházat, illetve 550 ezerért belterületi ingatlant kínálnak Mindszent honlapján – az eladó maga a város önkormányzata. A vagyon nem vész el, csak átlényegül: fejlesztést célzó pályázatokhoz használják fel, önerőként.
Pénzt legkönnyebb pénzből csinálni, de ha nincs, akkor valamilyen vagyontárgyat kell értékesíteni. Ezen az úton jár a mindszenti önkormányzat is, mivel anyagi tartaléka szinte alig van, s az államtól is egyre kevesebb folyik be a kisváros kasszájába. Még tavaly márciusban árverésre bocsátották a Horváth Gyula utcában lévő vendéglátó-ipari egységüket, de mind a mai napig nem vette meg senki. A 654 négyzetméter alapterületű Jéggolyónak 8 millió forint a kikiáltási ára. A Tisza utca 14. szám alatti, 878 négyzetméter alapterületű, udvaros lakóházától is megválna a város. Az épületet 2 millió 130 ezer forintért hirdették meg. Amennyiben többen is jelentkeznének rá – amiben nagyon bízik az önkormányzat, mert ezzel fel lehetne tornászni az árat – versenytárgyalást írnak ki.

Hasonlót szeretnének elérni az árverésre bocsátott Széchenyi utcai beépítetlen területtel is. Az 583 négyzetméteres portát 500 ezer forintért kínálják.

A Jéggolyó kikiáltási ára 8 millió forint. Fotó: Miskolczi Róbert

A Jéggolyó kikiáltási ára 8 millió forint.
Fotó: Miskolczi Róbert


– Ez nem azt jelenti, hogy feléljük a vagyonunkat, csak konvertáljuk, vagyis átalakítjuk. Kell a pénz a fejlesztéshez, illetve a pályázatok önerejéhez – mondta Hevesi István települési képviselő.
A legnagyobb összegű – több mint 4 milliárd forint értékű – beadott pályázatuk a csatornahálózat kiépítését finanszírozná. Nemrég kaptak értesítést egy másik pályázatukról is: az iskola és óvoda épületeinek felújítására beküldött anyaguk nyert ugyan, de az alap kimerült, így egyelőre nem kapnak egy fillért sem. Az engedélyes tervek elkészítésére 10 milliót költöttek. Ez a pénz nem veszett el, mert amint újból forrás kerül a központi alapba, utalják is a mindszentieknek.

Majd 290 millió kellene

Még tavaly kiszámolták, hogy közel 290 millió forint kellene ahhoz, hogy rendbe tegyék a város középületeit. Felújításra szorul három iskola, két óvoda, a polgármesteri hivatal, a gondozási központ, az idősek napközi otthona, a családsegítő, az okmányiroda, egyszóval szinte valamennyi városi tulajdonban lévő épület. Az önkormányzat rendelkezésére csupán 8 millió áll, így mára a tisztasági festésen kívül más nem nagyon valósult meg egyikben sem.

Olvasóink írták

  • 1. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 21. 15:03
    „Lám-lám. Ugye kár a sok eltüzelt kukoricáért! Ha a Mindszenti paraszt nem lenne magánakvaló,önző,egoista akkor ugye összefogtakvólna és áronalol eladták vólna felesleges kukoricát. Az ebből befólyt összeget meg felajánlották vólna a városnak bizonyítván hogy a szívükön viselik a város sórsát. De e helyett Hevesi úrral az élen nagydobra verve büszkén tüzelték elfele a sok kukoricát! Ugye még fénykép is készűlt rólla amin ráadásul Hevesi úr büszkén vigyorogva dobja a kazánba a drága kukoricát! Megérteném ha egy mindennapi paraszt teszi de pont Hevesi úr aki benne van a városvezetésben. Hiszen neki kelett vólna hogy eszébe jusson hogy az eltüzelés helyett inkább ha kell áronalol adták vólna el és az árát meg felajálották vólna az amúgy is csóró kisvárosnak! Hát ennyit a Mindszenti parasztok jóindulatáról és segítőkészségéről! És még segítséget is várnának? Mire fel? Órszág világ előtt dicsekedtek hogy ők megengedhetik maguknak hogy a drága kukoricával fűhetnek! Az ingatlan eladás sem hoz sok pénzt mert köztudott hogy faluhelyen illetve most már városnak nevezett de az ingatlan ára akkor is csak a falusiéval ér fel. Nem hiszem hogy kihúzza Mindszentet a bajból. De aki látta mert ugye nagyon sokan látták még kűlfőldi fórumozótársunk is a kukorica tüzelést meg van a véleményük! Most meg tartsák a markukat a segítségért! Ez már nonszensz!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesélő vásárhelyi cégtáblák

Hódmezővásárhely - A cégtáblák tanulságosak, és mesélnek. Nyelvi leleményről, az üzletet működtető család életének egy fontos állomásáról, vagy éppen kedvencekről árulkodnak. Tovább olvasom