Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Mindszent: most bővül a létszám

Két új dolgozót vesznek föl a létszámhiánnyal küzdő gondozási központba Mindszenten – döntöttek a képviselők tegnap a Csehó nevű vendéglátóhelyen, ahol a kihelyezett testületi ülést tartották. Többek között szóba került a művelődési ház sorsa is.
A szokástól eltérően nem a városháza dísztermében gyülekeztek testületi ülésre a mindszenti képviselők, hanem a Miási úton lévő tanyacsárda, a Csehó egyik termében. Évente ugyanis egy alkalommal kihelyezett ülést tartanak a városatyák. A helyszín azonban nem befolyásolta a munkát. A képviselők – igaz, utólag – elfogadták a gondozási központ dolgozói létszámának bővítéséről szóló határozatot.

Július elejétől két dolgozót vettek fel ideiglenesen az intézménybe, mégpedig a megyei munkaügyi központ programjának keretében, 50 év feletti tartós munkanélkülieket. Az újak alkalmazását október elejéig támogatja anyagilag a munkaügyi központ. Ezért Zsótér István polgármester felvetette, a gondozási központban tapasztalható létszámhiány ismeretében meggondolandó, hogy legalább december végéig maradhassanak önkormányzati segítséggel. Ennek költségeihez viszont meg kell keresni a forrást – jegyezte meg a városvezető.

Nem csak a létszámhiányra, hanem gondozási központban, valamint a dózsa-telepi idősek klubjában dolgozók létszámának elosztására is érdemes lenne figyelmet fordítani – vetette fel Gyenes János alpolgármester. A központi létesítményben 30 gondozottra jut 5 szakember, míg a másikban, ami nappali ellátást biztosít, 2 dolgozóra jut annyi idős, annyi éppen betér a klubba.

A Tisza Művelődési Ház jövőbeni sorsát is megvitatták a mindszenti városatyák, akik egy tartózkodással úgy döntöttek, hogy mégsem adják vállalkozásba, s továbbra is önkormányzati fenntartásban működtetik. Ezzel hosszú huzavona zárult le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyakran csónakkal mentek iskolába

A belvíz Pásztor Ferenc számára nem újdonság: 1942-ben a szülei őt is csónakkal vitték a csajági… Tovább olvasom