Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Mindszent önállóan már beadta pályázatát, Szegvár még vár

Mindszent - Legutóbb arról adtunk hírt, hogy Szegvár és Mindszent útjai elváltak, külön pályáznak a szennyvíztisztító és szennyvízcsatorna-hálózat megépítésére. Mindszent január 7-én benyújtotta a dokumentumokat, a szegváriak még várnak.
Mindszent és Szegvár először együtt akarta megépíteni a szennyvíztisztítót és szennyvízcsatorna-hálózatot. Majd útjaik különváltak, mert a Roba Millennium Kft. húszmillió forintért vállalta, Szegvárnak ötmilliárd forintos humanitárius támogatást szerez egy holland befektető révén. Ez nem valósult meg, ezért tavaly nyáron újra összefogott a két önkormányzat, hogy pár hónap múlva – a megváltozott feltételek okán – ismét önállóan próbálkozzanak. A KEOP-pályázatra legutóbb január 7-éig lehetett benyújtani a pályamunkákat.

– Mindszent január 7-én beadta pályázatát – újságolta Hevesi István, a víziközmű-társulat intézőbizottságának elnöke. – A beruházás teljes összege 4,3 milliárd forint, ötventől nyolcvanöt százalékig nyerhetünk erre támogatást. Bízunk a legmagasabb érték megítélésében; a tizenöt százalék önrész meglesz. Ha túljutunk az első körön, következhet a pontos tervezés, a nemzetközi közbeszerzési eljárás, és ha 2009-ben megtörténik az első kapavágás, onnantól számítva két év múlva elkészülhet a csatornázás.

Szegváron egyelőre nem vágtak bele, január 7-én nem nyújtották be a pályázatot, szerintük még egyszer alaposan át kell gondolni mindent.

– Akadnak „csapdalehetőségek" – indokolt Gémes László polgármester. – Kiszámítottuk: ha a teljes összeget, a 2 milliárd forintot tekintve nem nyolcvan-nyolcvanöt százalékos támogatást szavaznak meg nekünk, a lakossági terhek növelése nélkül csak hitelfelvétellel jöhetne létre a beruházás. Ráadásul, ha így elállunk a megvalósítástól, a második forduló előkészítésére kapott pénzt is vissza kell fizetnünk. Van mit átgondolni.

Első „felvonásként" pénteken délután 6 órakor rendkívüli falugyűlést tartanak Szegváron a művelődési házban. Legközelebb március 7-éig lehet KEOP-pályázatot benyújtani.

Olvasóink írták

 • 4. Raven 2008. január 23. 15:22
  „Csakazért is megcsinljuk! Hm benem ez érdekes kérdéseket vett fel? Hátha veszik a fáradságot a népnyüstölő képviselők és kiálnak a plénum elé és elszámolnak teteikkel. Ha nem akkor az se baj de az elgondolkodtató lenne szerintem.”
 • 3. ziza 2008. január 23. 09:28
  „Csatlakozom az előttem szólókhoz. Valóban jobban jártunk volna, ha a mindeszenti honatyák is jobban átgondolták volna, mielőtt beadták a pályázatot. Kérdezem: Megszámolta-e valaki a beadás előtt, hogy mennyien mondták vissza a hozzájárulákat a csatornázáshoz előtt? Mennyi támogatójuk maradt? A visszavonás okát abban látom, hogy a "Mindeszenti Nagy Balhé" óta más a rálátás a képviselő urak munkájára és megbizhatóságukra.... A másik: "Happy end lehet...." cimű cikk 21 sz. alatt hozzászóló honatya "lepukkadt falu" nyilatkozata sem igazán kedvezett a megitélésben.... vagy az addig pályázunk még nem nyerünk (de akkor is megmutatjuk) véleményt sem gondolták át igazán. Kérdezem: Ha 2-3 év mulva nyernénk, akkor is annyiba kerülne a csatornázás a lakosság részére? Ezekről a dolgokról nem szól a fáma. A szóvivő nyilatkozata alapján februárban el kellene kezdeni fizetni a hozzájárulást. Mi is lesz a pénzünkkel ha nem nyerünk, vagy nem annyit, amennyit gondolunk?”
 • 2. Bumeráng 2008. január 21. 21:40
  „Tisztelt Vítközmű Társulás Vezetői,Felelősei! Nagyon átgondolatlan , már"csakazértis ,megmutatom "volt ez a pályázat benyújtása. Hogy mi lesz akövetkezménye ,ha netán semmit ,vagy csak 50% -ot kapnak? K ölcsönök amit a lakosságnak kell aterheit fizetni? Számoltak volna el előtte legalább 10-ig. Vagy úgy vannak mint sranddal," utánunk az özönvíz?"”
 • 1. wura 2008. január 21. 14:08
  „Mindszent is jobban járt volna, ha még egyszer átgondolja . Miért is kell már február 01-től fizetni a még meg sem nyert pályázatért? Vagy talán az így befolyt pénzt is el lehet tapsolni? Szegény Mindszenti polgárok. Soknak fogalma sincs, hogy miért fizeti a havi 2000.-Ft-ot. DE ez nem izgatja a T. Víziközmű Társulást. Vagy talán azt is nagy dobra verték, hogy ezt a pénzt BÁRMIre is felhasználhatják? Fontos dolog a csatornázás, de nem bármi áron!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódmezővásárhely idén is rendezvényváros lesz

Hódmezővásárhely - A vásárhelyieknek idén sem kell unatkozniuk: közel ötven különféle rendezvényen kapcsolódhatnak ki barátaikkal, szeretteikkel 2008-ban. Tovább olvasom