Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Mindszenten aláírásokat gyűjtenek a Déli utcáért

Aláírásokat gyűjtöttek a mindszentiek, hogy a Déli utcán teljes egészében aszfalton közlekedhessenek. Mindehhez 170 méteres földes szakaszt kellene szilárd burkolattal ellátni. A kisvárosban összesen 3 kilométer ilyen utca van még, ezeket fontossági sorrendben szeretné aszfaltozni az önkormányzat.
Közel 150 aláírást gyűjtöttek össze Mindszenten, a Dózsatelepen élők annak érdekében, hogy a kisvárost határoló Déli utca tejes egészében szilárd burkolatot kapjon. A 450 méteres szakaszból 170 méter földes, így esős, havas időben szinte járhatatlan az ott élők szerint. Ugyan nem hosszú szakaszról van szó, azonban annál fontosabbról – véli Vígh János, az aláírásgyűjtés kezdeményezője.

Nagy a forgalom a Déli utcán, az autósok mellett a mezőgazdasági gépek sofőrjei is gyakran használják, ha a hiányzó rész is aszfaltozott lenne, akkor az Iskola utcát is könnyebben meg lehetne közelíteni. Így a Dózsatelep igazi átkötő útjává válhatna – magyarázta a férfi. Vígh János egyébként úgy tudja, hogy a mindszenti földes utak aszfaltozása fontossági szempontok alapján valósulna meg. Mindez szép és jó – jegyezte meg –, de a kisváros központi része mellett bizony a Dózsatelepre is ráférne a fejlesztés. Az aláírásgyűjtés kezdeményezője egyébként részt vett a Déli utcai járda építésében is, amelyhez az önkormányzat biztosította az alapanyagot, a lakosok, no és képviselő közreműködésével pedig elvégezték a munkát.

A Déli utca mellett egyébként összesen 3 kilométer földes szakasz vár még aszfaltozásra Mindszenten. A leghosszabb, közel 450 méteres a Babits Mihály utca. Az idén mintegy 14 millió forint jut az utak javítására a kisvárosban. Az aszfaltozáshoz pályázati segítséggel fognának hozzá, ám nehézséget jelent, hogy általában 50 százalékos önrészt kell biztosítania a beruházáshoz az önkormányzatnak. Az idei költségvetés pedig eléggé szűkre szabott.

– Fontossági sorrend alapján látják el szilárd burkolattal a földes utcákat, minderről bizottsági, majd testületi ülésen döntenek a közeljövőben – erősítette meg Zsótér István polgármester. Az aláírásgyűjtés viszont nem befolyásolja, melyik utca élvez majd elsőbbséget. A szennyvízcsatorna kiépítése viszont igen, hiszen addig nem akarnak olyan utcát aszfaltozni, melyet a későbbiekben fel kellene bontani a csatornázás miatt. A Déli utca pedig a tervek szerint ilyen lenne.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hittantanár kerekes székben

Akaraterejének köszönhetően jutott egyről a kettőre, s végezte el a Szegedi Hittudományi Főiskolát a… Tovább olvasom