Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Mindszenten van már új igazgató

Közel egy év után újra van kinevezett vezetője a mindszenti gondozási központnak – a legutóbbi testületi ülésen a képviselők döntöttek a poszt sorsáról. A korábbi igazgató ellen sikkasztás miatt eljárás indult.
Még tavaly ősszel menesztették a mindszenti gondozási központ igazgatóját. A fenntartó, az önkormányzat azért döntött így, mert a vezető ellen büntetőeljárás indult sikkasztás miatt. A képviselő-testület több pályázatot is kiírt a poszt betöltésére, de eddig nem sikerült senkit se kinevezniük. Az első körben ugyanis senki nem jelentkezett az állásra. A második alkalommal már hatan küldték be pályázatukat, de csak kettő közül választhattak a képviselők, mivel négy különböző okok miatt nem felelt meg a kiírásnak. Akkor azonban egyik jelölt sem kapta meg a szükséges szavazatokat.

A közel egy esztendei huzavona után végre döntöttek a poszt sorsáról. A legutóbbi ülésen a képviselők a szentesi Oczelláné Kis R. Mártát bízták meg öt évre a gondozási központ irányításával. A választás nem volt nehéz, mivel egyetlen érvényes pályázat, az övé érkezett be a hivatalhoz.

Az ülésen szó volt még a költségvetés első félévi alakulásáról is. A város az első körben nem nyert egy fillért sem az önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatoknak kiírt pályázaton. A testület nagyon bízik abban, a következő körben már megkapják a kért 64 millió forintos állami támogatást.

A tervek szerint jövőre szelektív hulladékgyűjtés indul a városban. Hét gyűjtősziget kialakítására, valamint egy speciális kukásautó beszerzésére közel 29 millió forintot nyertek. A képviselők azt is támogatták, hogy az önkormányzat csatlakozzon a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita a hazugságról és a város blamálásáról

Személyeskedő vitába torkollt Havránek Ferenc munkáspárti képviselő és Lázár János polgármester… Tovább olvasom