Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Mindszenti betegügy: nyomoz a rendőrség

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság a mindszenti beteg ügyében.
Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a megyei rendőr-főkapitányság a mindszenti beteg ügyében. Toronykőy Márta sajtóreferens tegnap arról tájékoztatott, hogy az Egészségbiztosítási Felügyelettől megkapott dokumentumok alapján kezdte meg a munkát a bűnügyi osztály. Összegyűjtik az érintett intézményekből az április 6-án elhunyt 67 éves férfival kapcsolatos iratokat, tanúkat hallgatnak meg. Várhatóan igazságügyi orvos szakértő segítségét is igénybe veszik.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet kedden hozta nyilvánosságra vizsgálatának eredményét. A szervezet úgy találta, a vásárhelyi kórház mulasztott, nem részesítette megfelelő orvosi ellátásban a mindszenti beteget, aki később a mentőben meghalt, ezért 3 millió forintos bírságot kell fizetnie a vásárhelyi kórháznak. Az intézmény főigazgatója viszont bejelentette: igazságtalannak tartják a határozatot, és bírósághoz fordulnak.

– Nyugodt szívvel állunk mind a rendőrség, mind bármilyen szervezet vizsgálata elé – közölte most, a nyomozás hírére Kallai Árpád főigazgató. – Meggyőződésem, hogy a hódmezővásárhelyi Erzsébet kórház és Rendelőintézet tevékenysége szakmailag megfelelő volt, és nem állt összefüggésben a mindszenti férfi halálával.

Információink szerint hamarosan vásárhelyi bejelentés érkezik a rendőrségre, annak érdekében, hogy a nyomozók a mentőszolgálat és a szentesi kórház felelősségét is vizsgálják meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfőtől már a kórházban várják a járó betegeket Vásárhelyen

Hétfőtől már a vásárhelyi Erzsébet-kórház F épületében várja a járó betegeket a pszichiátriai, a… Tovább olvasom