Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Mindszenti csatornapályázat: túl az első körön

Mindszent - A csatornapályázat túljutott az első körön: 95 millió forintot nyert az önkormányzat. A pénzből be tudják adni az engedélyes terveket.
Hevesi István, a mindszenti víziközmű- társulat intézőbizottságának elnöke tegnap bejelentette a városházán: csatornapályázatuk túljutott az első körön, s kaptak 95 millió forintot. Ezt azért tartja nagyon fontos lépésnek, mert a földgáz 1984-es bevezetése óta nem volt ekkora volumenű beruházása a kisvárosnak. – A pénzből be tudjuk adni az engedélyes terveket a pályázat második körére. Aki sikerrel veszi az első kört, annak 85 százalék az esélye a végső győzelemre. Az pedig nem kis összeg, 4 milliárd forint. Ennyi pénz még sohasem érkezett városunkba.

Csak az arányok miatt: Mindszent éves költségvetése 1,2 milliárd forint – mondta Hevesi István. A siker azért is jelentős, mert már évek óta várnak a csatornára. A testület 2007 tavaszán határozott arról, hogy elindítja a csatornaprojektet. Tavaly júniusban tudták meg, hogy nem nyert az akkori pályázatuk, így novemberben újból megpróbálták. A beruházás 2011-ben indulhat, 2013-ra a város belterületének 100 százalékán kiépül a csatornahálózat, s beindul az új szennyvíztisztító is.

Olvasóink írták

  • 2. Trandafir 2009. február 25. 10:00
    „zsótér feljelenti az uniót esetleg még.Talán aztán magát az Úristent is...”
  • 1. misty.cum 2009. február 20. 22:31
    „Tiszta szívből gratulálok a sikeres pályázathoz. A rengeteg feljelentés, és hátráltatás ellenére sikerült!
    Polgármester Úr! Most mi jön? Kit, vagy mit jelent fel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes lett a Csomorkányi út

Hódmezővásárhely - Megnövekedett a forgalom Vásárhely határában, a Csomorkányi úton, amióta felújították az útburkolatot. Évtizedeken keresztül veszélytelenül lehetett közlekedni. Tovább olvasom