Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Mindszenti költözés: egy hónap múlva

A sikerrel pályázók egy hónap múlva átveszik az új bérlakások kulcsait Mindszenten. A tizenkilenc otthonért eddig tizennégyen jelentkeztek.
Nemsokára költözhetnek a lakók Mindszent új társasházába Fotó: Tésik Attila
Népszerűek a költségalapú bérlakások Mindszenten. A tizenkilenc új otthonra ugyanis már tizennégyen – főként fiatal házasok – adták be pályázatukat, összesen pedig hatvanan kértek pályázati anyagot a polgármesteri hivataltól. Nekik jövő hétfőig kell gondolkodniuk azon, hogy élnek-e a lehetőséggel.

A Köztársaság tér és a Szabadság utca sarkán épült tíz egyszobás, hét másfél szobás, egy két- és egy háromszobás otthon műszaki átadása már megtörtént.

Az ingatlan használatbavételi engedélyének megszerzése pedig folyamatban van. Ezért aztán várhatóan szeptember elsején már be is költözhetnek az új lakók. A beérkezett pályázatokat a képviselő-testület gazdasági és pénzügyi bizottsága bírálja majd el.

Az új otthonokra olyan házastársi vagy élettársi kapcsolatban élő fiatalok pályázhatnak, akik közül legalább az egyik fél 35 év alatti, legfeljebb két gyermekük van, s egyikőjük hat hónap munkaviszonnyal rendelkezik, valamint nincs a tulajdonukban ingatlan. Persze az a fiatal is beadhatja pályázatát, aki 35 év alatti, dolgozik vagy tanul, s nincs ingatlantulajdona. Esélyük van azoknak is, akiknek – életkoruktól függetlenül – állásuk van, házuk, lakásuk viszont nincs.

A költségalapú bérlakásokban legfeljebb 5 évig élhetnek majd a lakók, akiknek havonta 321 forintot kell fizetniük négyzetméterenként. Az új társasház földszintjén található hat üzletből egyébként időközben négy kelt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos vízparti fürdőfesztivál Hódmezővásárhelyen

Több mint tízezren vettek részt az I. vízparti fesztiválon a hét végén Vásárhelyen. A strand három… Tovább olvasom