Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Mindszenti nyomozás egy aláírás miatt

Mindszent - Hivatali visszaélés gyanújával nyomoz a rendőrség a mindszenti polgármesteri hivatalban. Gyanúsítottként hallgatták ki az alpolgármestert, aki önállóan aláírt egy szerződést arról, hogy száz százalékban állja a város a jegyző tanulmányait.
Tegnap a képviselő-testület utólag jóváhagyta a szerződést – csak Zsótér István polgármester szavazott nemmel.

A mindszenti ügyben hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt folyik vizsgálat. Egy tanulmányi szerződésről van szó, amelyet Hevesi Tamás jegyző és Szabó József alpolgármester írt alá – utóbbi Zsótér István polgármestert helyettesítve. A megállapodás szerint a mindszenti önkormányzat száz százalékban finanszírozza Hevesi Tamás tanulását. A jegyző az Eötvös Loránd Tudományegyetem másoddiplomás, öt féléves képzésén tanul, társasági szakjogász végzettséget szerez. A szerződés a tandíj, az utazási költség és a jegyzetek árának finanszírozásáról szól, a tandíj egy félévre hetvenötezer forint.

Zsótér István polgármester korábban is szóvá tette, hogy nem lett volna szabad aláírni ezt a szerződést a képviselő-testület beleegyezése nélkül.

Hevesi Tamás jegyző. Vásárhelyen kezdett tanulni, Mindszenten folytatja.
Fotó: Tésik Attila

– Huszonötezer forint a határ, ha ennél nagyobb pénz fölhasználásáról akar dönteni a polgármester, testületi hozzájárulás kell. Ezzel a limittel eredetileg engem akartak korlátozni, de így érvényes az alpolgármesterre is, amikor engem helyettesít – érvelt Zsótér. – Másrészt a mindszenti önkormányzatnak nincsen cége, miért kellene értenie a jegyzőnek a társasági joghoz?

Zsótér korábban nem tagadta, több hivatali ügyben a hatóságokhoz fordult. Ez az egyik. A rendőrségi nyomozásról a tegnapi képviselő-testületi ülésen is szó esett. Maga Szabó József tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy kihallgatták gyanúsítottként. Indítványozta, hogy a képviselő-testület utólag hagyja jóvá a tanulmányi szerződést. Ez a döntés meg is született: csak Zsótér szavazott nemmel, aki tiltakozott is az eljárás ellen.

– Azt a szerződést alá kellett írnom, és Zsótér úr is jól tudja, miért – érvelt kérdésünkre Szabó József. – A jegyző úr a vásárhelyi polgármesteri hivatalból, áthelyezéssel került hozzánk. A törvény kimondja, hogy ilyenkor a köztisztviselőt hátrány nem érheti. A jegyző úr pedig még Vásárhelyen kezdett el járni erre a képzésre. Lehetővé kellett tennünk, hogy folytathassa.

– Amikor az én áthelyezésemről szó volt, mondtam, hogy tanulok, és a vásárhelyi önkormányzat száz százalékban állja a költségeket a szerződésünk szerint. Erről tehát tudtak a mindszenti képviselők, amikor a kinevezésemről döntöttek – érvel Hevesi Tamás.

Eddig egy félévet finanszírozott a vásárhelyi hivatal, egyet pedig a mindszenti. Az utazás költségeiről és a jegyzetekről nem nyújtott be számlát Hevesi. Azt végül ő maga állta.

Olvasóink írták

 • 15. lormin 2008. február 17. 16:02
  „A Lázárseggnyalók meddig teszik tönkre Mindszentet?
  Rohadt maffia,takarodjatok!”
 • 14. Widéki 2008. február 13. 15:26
  „A hírtévés orbánseggnyalók majd biztos ezt is tudósdítják az utólaglepapírozós komcsiképvislő ügye után.... Vagy tán kettős a mérce a "becsületes" jobbos uraknál?!”
 • 13. Mihály Lászloné 2008. február 13. 15:02
  „70-es. Keresem a hírek között Mindszentet. !!! Keresem, a jó és biztató előremutatást. Semmi új. A hozzászólások: sár dobálás oda-vissza. Van ennek értelme???? Óvodás dolog nem veszik észre?Jut eszembe: mi választottuk oda Önöket .Szeretnénk már, valami jót is hallani! Városunk csak negatív előjelű hírektől hangos. Mikor dolgoznak a közzé , ha van eredmény, azt mért nem HALLJUK !!!!! Az elért eredményeiket,meg, ha vannak....szeretnénk olvasni. Ugye a pénzünkért ennyit kérhetünk???”
 • 12. ziza 2008. február 11. 16:55
  „Kérdezem!
  Mi van akkor, ha a mindszenti Önkormányzatnak nincsen pénze erre a taníttatásra, mert a T. testület úgy dönt, hogy vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is Mindszenten. Akkor talán nem jön ide a jegyző úr felügyelni a helyi testület munkáját? Vagy talán Mindszenten "ebbe a lepusztult faluba´"- fontos embertől idézet - nem lett volna más hasonló végzettségü ember, aki ezt a munkát ellássa. Hogy is állunk azzal a mutyizással. Utólag?!!! Belerángatni a többi képéviselőt is?!!! Igy bizonyitani az igazunkat!!
  Csak megjegyzem! Egyáltalán ki járult hozzá, vagy ki kérte, hogy a jegyző áthelyezéssel kerüljön Mindszentre. Mint tudjuk az áthelyezés egyben azzal is jár, hogy a munkaviszony folyamatos, bér, és egyéb juttatások stb.
  Hát uraim ez ismét "nem semmi" volt.”
 • 11. wura 2008. február 09. 18:50
  „Sorry. Utánanéztem a btk-ban és ilyen bűncselekmény nincs benne megfogalmazva. Tehát helyesbítek. Utólag valamiről határozatot hozni nem bűncselekmény, ha nem szemétség. Viszont a mindszentiek ellen bűn volt elkövetni. Ezek az embeek többet érdemelnek, mint hogy ilyen folyamatosan törvénysértő képviselő testületük legyen, még ha ők választották is. Nem azért kaptak bizalmat, hogy mások csatlósai legyenek és ne a legjobb tudásuk szerint dolgozzanak a város érdekében. Ha meg ez a legjobb tudásuk, talán el kéne gondolkodni rajta...”
 • 10. wura 2008. február 09. 13:20
  „Normális ez a "kukás"? Utólag határozatot hozni valamiről az bizony bűncselekmény. Ha a "jegyző úr" olyan jó szakember, akkor ezt neki tudni kellene. Ez sajnos bűncselekmény.”
 • 9. irkafirkász 2008. február 09. 04:20
  „Tanuljon nyugodtan a jegyző,engem nem zavar. Az már sokkal inkább,hogy Dózer Úr is csatlakozott a terápiás jelleggel író bérfirkászok csapatába ( LoL ) . Mindemellett az Ő figyelmébe ajánlanám azt az egyszerű tényt,visszatérve egy régebbi ügyhöz,hogy a nem mondom melyik párt az üres pártkasszát egyedül az önkormányzatokon keresztül tudja feltölteni,tehát a "mutyizás" köszöni szépen,létezik.”
 • 8. bumeráng 2008. február 08. 20:44
  „Dózer34 !
  Már megint itt vagy ? Munkába állítottad a gépezeted !Miközöd van ,most ez ügyben Mindszenthez ? Kellene még egy kis "hordalékos " homok? Ej- ej !Nem bírsz magaddal ? Polgármesterre allergiás vagy? Elég nagy szerencsétlenség vagy ,hogy még ebbe is beleszólsz ! Te még a sajtótól is félsz, csak itt mersz "ilyen gyalázkodva megszólalni!”
 • 7. Z+ 2008. február 08. 20:00
  „a jegyző úr nem döntött... olvasni tudni kell. áthelyezés=nem lehet kár. nos, ha vásárhely így adta át, így kell átvenni. nem hallotatok még olyan munkahelyről, ahol él ez a szó, hogy tanulmányi szerződés? biztos én mozgok csak ilyen körökben, de nem ez az egyetlen... sajnos nem találták fel ők sem a spanyol csizmát...
  aláírás helyett gyűjtsünk pénzt, és állítsunk szobrot az igen tisztelt polgármester úrnak.
  "maragy zsótér"
  csak hogy stílusos legyek:)
  lol”
 • 6. Raven 2008. február 08. 19:52
  „Csak a történet keregsége kedvéért!!!

  A jegyző úr is ügyvéd de sebaj, azon kívül a hivatal 50%-ban térítete volna neki a tanulmányait nem 100%- ban de a jegyző úr és csapata úgy döntöt ha lúd lehyen kövér és hop egy aláírás, amit az alpolgármester úr nem nagyon tehetett volna meg. :) De sebaj, lessz ez még így se:) Ez egy a sokközül :)”
 • 5. Dugo 2008. február 08. 19:38
  „Dózer te egy bunkó vagy. Te vagy egy szerencsétlen.”
 • 4. Dózer34 2008. február 08. 19:24
  „Örülök, hogy nem nekem kell lehülyéznem ezt szerencsétlen Zsótért. Elég, ha tudósít a sajtó mindennapi tevékenységéről. A város dolgiért is tehetne néha valamit ez a levitézlett ügyvéd...”
 • 3. Dugo 2008. február 08. 19:22
  „Miért a mindszenti adófizető emberek pénzén tanul.
  Tudtommal felnőtt ember és van saját fizetése és nem is kevés.
  Ennyi erővel én is tanulnák a ti pénzeteken.
  Igaza van a Polgármester úrnak,hogy a képviselő testület oszlassa fel magát.
  És legyen új választás.”
 • 2. ultra 2008. február 08. 08:08
  „Azért az minden elmond a Polgármester Úrról, hogy tavaly az volt a baj, hogy nem volt szakvizsga, idén pedig az, hogy a Jegyző Úr továbbképzi magát.
  Ismerik a sztorit a nyuszikáról és a medvéről?
  Ha van rajta sapka akkor azért..... , ha nincs pedig azért.”
 • 1. Brutalfalanx 2008. február 08. 07:53
  „Nem lennék Zsótér felesége!

  Ha valami nem tetszik neki abban a pillanatban a közigazgatási hivatalhoz, vagy a rendőrséghez fordul!

  Remélem jól főz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félárú ízutazás Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Torkos Csütörtök elnevezésű akcióhoz csatlakozó vásárhelyi éttermekben már hetekkel ezelőtt lefoglalták a helyeket a csütörtöki napra. Tovább olvasom