Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Mindszenti romák és az etnobiznisz

Nem előre, hanem hátrafelé halad a magyar cigányság – állapította meg Graur István, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöke tegnap Mindszenten, ahol Beszélgessünk Európa jövőjéről címmel rendeztek konferenciát.
Nem előre, hanem hátrafelé halad a magyar cigányság – állapította meg Graur István, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat alelnöke tegnap Mindszenten, ahol Beszélgessünk Európa jövőjéről címmel rendeztek konferenciát. A romák bevonásával zajló, több rendezvényből álló programra pályázati támogatást nyert a helyi Keller Lajos Városi Könyvtár, ahol cigányul Avoucija, azaz Kincs elnevezéssel illették a sorozatot.

Graur István szerint beindult az etnobiznisz. Kihasználják a politikai hatalmak azt, hogy a cigányság a legnagyobb kisebbség Magyarországon, s megosztják a romákat – jegyezte meg az alelnök. Ez ellen összefogással, együttműködéssel lehet tenni – hangsúlyozta.

Pontosan ez a célja egyébként a Kincs programnak is az esélyegyenlőség megteremtésével. Ugyanakkor a hagyományápolás is kiemelt szerepet kap, mint ahogy segíteni szeretne a családok életmód-változtatásában, mégpedig az uniós tapasztalatok felhasználásával – emelte ki Fuchszné Benák Katalin, a könyvtár vezetője, a program szervezője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garanciális facsere Vásárhelyen

A Vásárhely belvárosában tavaly ősszel elültetett száz piramistölgy jó része idén tavasszal nem… Tovább olvasom