Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Mindszenti színötösök

A tanulással nincs problémájuk a mindszenti Baricsa lányoknak, nem esik nehezükre odafigyelni, és szánnak időt a fölkészülésre is.
Együtt jött a mindszenti színötösök fotózására a helyi iskolába járó Baricsa Melinda és nagyobb testvére, Nikolett. Mint mondták: az iskolába is együtt mennek minden reggel, de az már nem biztos, hogy együtt is indulnak haza.

A Baricsa családban négy lány van: Évi a legnagyobb közülük, utána következik a sorban Niki, aki most végezte el a harmadikat, majd Melinda, s utána a legkisebb, Timike, aki majd csak ezután mutatja meg, lesz-e olyan jó tanuló, mint a testvérei.
– Nekem könnyen megy a tanulás, nem nagyon kell biztatni – mondta tárgyilagosan Melinda, aki most végezte el az első osztályt jeles eredménnyel. Megkért, írjam le az újságba: másodikban is színjeles szeretne lenni. Kedvenc tárgya egyébként a testnevelés, nagyon szeret tornázni, mozogni. Némi fészkelődés után azt is elárulta, hogy azért legjobban mégis játszani szeret.

– Nemcsak a harmadik osztályt, de az elsőt és a másodikat is kitűnő eredménnyel végeztem – árulta el szerényen Melinda nővére.
Niki leginkább játszani és tévézni szeret, több kedvenc műsora is van. Igaz, mint mondta, néha nem sikerül veszekedés nélkül eldönteni, mit is nézzenek. De aztán gyorsan ki is békülnek egymással.

– Könnyen megy a tanulás nekem is, szorgalmasan készülök az órákra, és ez nem esik nehezemre – vallotta be.
A két kislány Karnok Csaba fotóriporterünk kérésére gyorsan felkészült a fényképezkedésre, előbb külön, majd egymás mellett ülve mosolyogtak a kamera előtt.

Miután végeztek, kézen fogva indultak haza. Most nem vitatkoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szembenézni a múlttal

Az Emlékpontban egy város néz szembe a múltjával, és ez azért fontos dolog, mert ugyanezt az ország… Tovább olvasom