Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Mocsári Kitti: Olló, motor, tetoválás

Mocsári Kitti az élet számos területén megállja a helyét: a fiatal vásárhelyi lány sikeres fodrász, imádja a motorokat, állatbarát és nem mellesleg rajong az igényes, szép tetoválásokért.
Kitti 88’-ban született Hódmezővásárhelyen, Kiskunfélegyházán végezte el a fodrásziskolát, majd Szentesre vezetett az útja, hogy tovább képezze magát: minél jobban akart a szakmájában teljesíteni. Jelenleg Vásárhely egyik népszerű belvárosi fodrászatában dolgozik.
- Rengeteg visszajáró kuncsaftom van, sőt, akad olyan is, aki egyedül csak velem hajlandó megcsináltatni a frizuráját, ami nagyon jól esik - magyarázza Kitti, aki azért választotta ezt a szakmát, mert itt kiélheti a kreativitását.

Már kisiskolás korától ügyesen rajzolt, és a mai napig űzi ezt a hobbit, noha egyre kevesebb ideje jut rá. Mindenképpen olyan területen akart dolgozni, ahol a kézügyességére is nagy szüksége van. Kitti hét éve dolgozik fodrászként, legnagyobb segítsége oktatója és jelenlegi főnöke Meszlényi Tamásné Marika, akinek nagyon hálás, amiért megtanította neki a szakma csínját-bínját.

Két éve szerezte meg a jogosítványt nagymotorra, és két keréken járja az utakat azóta is.
Kitti két éve szerezte meg a jogosítványt nagymotorra, és két keréken járja az utakat azóta is.

Tucatnyi versenyen vett már részt, az érmei, serlegei sokáig a fodrászat kirakatát díszítették. Ma már ezeket az emléktárgyakat otthon, a szobája polcán őrizgeti. – Olyanra is volt példa, hogy az egyik versenyen, az összes kategóriában neveztem. Nagyon meglepődtem, amikor mindegyik munkámat jutalmazta a zsűri első vagy második hellyel, így rengeteg éremmel térhettem haza.

Kitti jelenleg is készül egy megmérettetésre, amelyet Miskolcon rendeznek meg, és a szépségipar szakmáinak nagymesterei mérkőznek meg rajta. Amellett, hogy nagyon egyedi, eredeti és szép frizurákat készít, Kitti igazi fiús csaj a személyiségét tekintve, ugyanis él-hal a motorokért. Két éve szerezte meg a jogosítványt nagymotorra, és két keréken járja az utakat azóta is. - Egy Ducati Monster motorom van, hétszázötven köbcentis ébenfekete, imádom. Nagyon szeretem a szabadságot, amit érzek miközben a „nyeregben" ülök, igazán felszabadító érzés. A barátom is motorozik, e téren nagyon egyezik az ízlésünk. Sokszor járunk közösen motoros találkozókra, kirándulásokra – magyarázza nevetve.

Jelenleg két tetoválása van, ebből az egyik az egész oldalát lefedi. Egy vásárhelyi tetováló művész, Tinti készítette, a fiatal lány pedig büszkén viseli a mintákat. Természetesen szeretne többet, hiszen aki már csináltatott egyet, annak nincs megállás.

Igazi állatbolond, otthon három kutyája, egy törpenyuszija és egy tengerimalaca van. Tetoválásai tükrözik jószág imádatát; cica és tigris is van a testére varrva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: újabb segítséget kaphatnak a fogyasztók

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók - jelentette ki Lázár János vasárnap Székkutason. Tovább olvasom