Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Mocskolódó röplapok Mindszenten

Mindszent - Trágár hangvételű szórólapok jelentek meg a napokban Mindszenten, melyek a polgármester mellett érvelnek. Ám a nyomtatvány tartalmát mind a város első embere, mind a vele vitában álló képviselők kikérik maguknak. Az a férfi, akinek a nevét a lap aljára írták, szintén felháborodott: ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.
„...Nem igaz, hogy Zsótér István nem jár be dolgozni a hivatalba. Az viszont igaz, hogy Antal István képviselő magának építette az utat, hogy azon járhasson Vásárhelyre. Éljen Zsótér István, ha tetszik, ha nem, vissza fog térni és rendet tesz!" – ez az új mindszenti röplap nyomdafestéket tűrő néhány mondata. A többit nem idézzük. A szórólap a napokban került számos mindszenti postaládájába, és jutott belőlük a buszmegállókba és a polgármesteri hivatal elé is.

– A nyomtatványt nem láttam, csak ismerősöktől hallottam, mi van rajta. Primitív emberek primitív mocskolódásáról van szó. A választási kampány ezek szerint még nem ért véget, vagy lehet, hogy már az újabbra készülnek egyesek. Feltenném a kérdést: ennél mélyebbre lehet még süllyedni? – nyilatkozta lapunknak Zsótér István.

A nyomtatvány szerint a Mindszent és Vásárhely közti út teljes felújítása Antal István képviselő érdeke.  Fotó: Tésik Attila

Szórólapot mi is szerettünk volna kérni, de megtudtuk, hogy jegyzői utasításra valamennyit összeszedték és megsemmisítették az önkormányzat munkatársai. Hevesi Tamás jegyző kérdésünkre elmondta, a polgármesteri hivatal nem folyhat bele politikai csatározásokba, ezért döntöttek így. A lapon is megemlített Antal István egy hónappal ezelőtt valóban arról számolt be lapunk hasábjain, hogy hosszú várakozás után végre új aszfaltréteget kap a Mindszentet Vásárhellyel összekötő út.

– Ha lenne akkora befolyásom, amit a szórólap kiagyalója tart rólam, akkor nem utat, hanem metrót építtetnék magamnak a mindszenti lakásomtól a vásárhelyi hivatalig – jegyezte meg fanyar humorral a képviselő.

A szétszórt papíron aláírás is szerepel: Horváth János, egy független mindszenti ember. A telefonkönyvben három Horváth János vagy Jánosné is található. Így könnyen megtaláltuk azt, akinek a nevében íródhatott a nyomtatvány.

– Feljelentést tettem a helyi rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, mert visszaéltek a nevemmel. Már több levelet, cikkfélét is írtam már lapokba, így a Délvilág Postabontás rovatába is, de azoknak teljesen más a stílusa, mint ennek a mocskolódásnak – mondta a férfi.

Horváth János annyit még hozzátett, azért választhatták őt, mert ő nyíltan vállalja politikai nézetét, és szívesen elmondja a véleményét is. Már többször arra kérte a képviselő-testületet, hogy ne egymással harcoljanak, hanem fogjanak össze a kisváros érdekeiért. Ha ez nem megy, akkor oszlassák fel magukat, és írjanak ki időközi választásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János Pro Partium-díja

Hódmezővásárhely - Pro Partium-díjjal tüntette ki a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület… Tovább olvasom