Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 28°C Még több cikk.

Modern Herkulesek küzdöttek Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Modern Herkulesek, vagyis erős emberek vetélkedtek szombaton Vásárhelyen, a Mezőgazdasági Főiskola udvarán. Kilenctonnás kamiont húztak, 350 kilós gumit forgattak, olyan súlyokat mozgattak, ami az átlagembernek elképzelhetetlen.
– Soha nem vállalkoznék erre, nincs az a pénz, amiért megpróbálnám – jelentette ki az egyik néző a kamionhúzást látva a szombati vásárhelyi Herkules-kupa páros erősember-versenyen. A résztvevők 9,6 tonnás járművet mozgattak meg, vonszoltak 20 méterre – erre az alkalomra a Petőfi utca egy szakaszát egy sávon lezárta a rendőrség.

Végeredmény

A II. Herkules-kupa, páros erősember-verseny végeredménye: 1. Meleg Antal (Kerekegyháza), Nagy „Joe" Zsolt (Hódmezővásárhely) 14, 2. Bartalos Tamás (Kiskunmajsa), Gubicza Pál (Kiskunfélegyháza) 14, 3. Borovszky Norbert és Bence (Szeged) 8 ponttal.
– Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a viadallal a városban, és egyben az utánpótlás-nevelésről gondoskodni – mondta Ottlokán Mihály, a rendező Herkules SE elnöke, ezt azzal indokolva, az erős ember (strongest man) versenyágban az ország jelenleg rendelkezik klasszisokkal, az utánpótlás azonban hiányzik.

– A méreteimmel, 185 centis magasságommal, 130 kilómmal a legkisebb voltam a mezőnyben – mondta a kiskunmajsai Bartalos Tamás, aki 2011-ben részt vett az Arnold Classicon, amit a legendás osztrák származású amerikai testépítő és filmszínész, Arnold Schwarzenegger hívott életre. A győztes akkor 210 centis 200 kilós ember lett, és a mezőnynek 420 kilót nyakban, 360 kilót kézben kelett vinni, 380 kilót a földön húzni 20 méterig, 160 kilót fej fölé kinyomni – amennyiszer tudta –, és egy pick up teherautót megemelni, Tamásnak 8-szor sikerült. – Az Arnold Classicon 26 ország 68 versenyzője vett részt, 42. lettem. Hármas célt tűztem magam elé: hogy kvalifikálhassak, ne sérüljek meg és minden gyakorlatot végrehajtsak – mind teljesült.

Súlyos szikladarabokat is kellett pakolniuk a versenyzőknek. A szerző felvétele
Súlyos szikladarabokat is kellett pakolniuk a versenyzőknek. A szerző felvétele

Nem volt több ideje csevegni, mert következtek a gyakorlatok: gumiforgatás (350 kilós traktorkülsővel játszadoztak), norvég felhúzás, súlypakolás nehezen fogható szikladarabokkal, kaviccsal töltött zsákkal, Viking-nyomás és a Conan- kör. A sikeres gyakorlatok tapsot arattak, és a versenyzők – sportszerűen – egymást buzdították. A különböző súlyok leküzdését „érdekes" arckifejezések és pluszerőt adó, mélyről felszakadó ordítások kísérték.

A hat szám végén a Bartalos, Gubicza Pál majsai, félegyházi és a Nagy „Joe" Zsolt, Meleg Antal vásárhelyi, kerekegyházi duó egyaránt 14-14 ponttal állt. Az első helyről a Viking-nyomás döntött, előbbiek 24-et, utóbbiak 44-et teljesítettek – pedig Meleg a norvég felhúzástól sérülten versenyzett –, és ezzel elhódították a Herkules-kupát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lóveszedelem Kakasszéken

Félelmet kelt a kakasszékiekben, amikor a bekötő úton végigtrappol 10-20 ló. Rendszeresen… Tovább olvasom