Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 12°C Még több cikk.

Modernizálnák a dögtelepet Mindszent határában

Mindszent - Zárt ülésen döntött nemrég a mindszenti képviselő-testület arról, hogy jövőre modernizálja a Mihási út mellett áldatlan állapotok közt működő dögtelepet. Az ehhez szükséges közeli tanyát már megvásárolta a város.
Évek óta áldatlan állapotok jellemzik a Mindszent határában, a Mihási út mellett működő állatihulladék-gyűjtő telepet. Az állattulajdonosok egy része ugyanis nem veszi azt igénybe, elhullott jószágaikat sokszor a telep környékén helyezik el – illegálisan. Így megspórolják az elhelyezésért és ártalmatlanításért fizetendő összeget. A körülkerített telep betonplaccán hevernek az állati tetemek. Az egykoron fertőtlenítő kézmosóval ellátott alumíniumbódét már évekkel ezelőtt szétlopták.

A képviselő-testület a közelmúltban zárt ülésen arról döntött, hogy a telep átalakításának 2,5 millió forintos költségét az Oncsa sori temető felszámolásának árából csípi le, s a munkálatok elvégzését beépíti a 2009-es városi költségvetésbe. Az állati hulladék lerakását szabályozó új rendeletet a januári testületi ülésre kell kidolgoznia és benyújtania a jegyzőnek.

A mindszenti dögtelep. Most még áldatlan állapotok uralkodnak. Fotó: Tésik Attila
A mindszenti dögtelep. Most még áldatlan állapotok uralkodnak.
Fotó: Tésik Attila

A telep tisztántartását jelenleg egy dolgozó látja el. Elképzelhető, hogy a gyepmester munkakörét módosítják, hogy a telep rendben működhessen. A modernizálás érdekében a város idén 435 ezer forintért megvásárolta a közeli tanyát, itt alakítanák ki a telepen dolgozók szociális helyiségeit. Az új telepen továbbra is térítés ellenében lehet elhelyezni az elhullott állatok tetemeit. Az idén az elhelyezésért a kérődzők esetében kilónként 63, míg a többi állatnál 54 forintot kértek. A vitákat megelőzendő új mázsa vásárlását is tervezik. A telep a tervek szerint hétvégén is működne, majd zárás után szigorúan őriznék, s fokozottan ellenőriznék, akár térfigyelő kamerával is, hogy se a telepre, se annak környékére ne rakjanak le elhullott állatot. A város úgy számol, hogy a beruházás költsége néhány éven belül megtérül.

Olvasóink írták

 • 6. vadlab 2009. január 05. 21:00
  „matriné - esküszöm nem értem miről hablatyolsz!”
 • 5. matriné 2009. január 05. 18:18
  „Látszik erre nem jártak az a húsipát ellátó fuvarozók. Győr -Moson Sopron megyében történetesen a rábaközi faluban történt karácsony előtt. Rábapordányból a második lopási esetben elloptak 20 kocát! Ugyan is az első esetben az udvaron a sárban megsüppedt a teherautó és nem tudták ellopni az állatokat. Másodszor már kiterelték az aszfaltos útra és ott hajtották fel az teherautóra mint a húszat! A rendőrség, pedig azóta is bottal üti a nyomokat.”
 • 4. Írástudatlan-Tdi. 2009. január 02. 14:33
  „Na itt az újabb fűtőanyag! Ha elfogy a kukorica jöhetnek a dögök! Ezzel is lehetne majd dicsekedni órszág világ előtt! Na meg nem kellene pénzt kiadni a dögtelep modernizálására! Hevesi nagyon értené a dög égetést mert már a kukorica égetésben nagy rutinja van!!!!”
 • 3. vadlab 2008. december 31. 19:45
  „Norman_Bates - Szaladj mártogatni! :)))”
 • 2. Norman_Bates 2008. december 31. 11:49
  „Azt a nemnormális kurva eget! baszki... ilyen képet berakni! éppen kajáltam... basszameg”
 • 1. vadlab 2008. december 30. 22:30
  „Ahogy a képet elnézem van mit modernizálni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrszerenád Blaha Lujzának

Hódmezővásárhely - Óriási sikert aratott a Piros bugyelláris című darabban 1885 nyarán a Vásárhelyre… Tovább olvasom