Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Módosították a tanyavillamosítási programot Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Vásárhely külterületén álló tanyák közül eddig 44 ingatlanba, valamint 40 zártkertbe vezették be az áramot azóta, hogy a város hét éve elindította tanyavillamosítási programját. A jövőben azokat részesítik előnyben, akik életvitelszerűen tanyán élnek és szociálisan rászorulók.
Módosította a tanyavillamosításról korábban hozott határozatát legutóbbi ülésén a vásárhelyi közgyűlés. Benkő Zsolt, a Külterületi Koordinációs Központ igazgatója, a mezei őrszolgálat vezetője, az önkormányzat külterületi képviselője lapunknak elmondta: a város ezentúl elsősorban azokat fogja támogatásban részesíteni, akik életvitelszerűen tanyán élnek, illetve nem rendelkeznek a város belterületén ingatlannal. Az elbírálás során előnyt élveznek a szociálisan rászorulók.

Az önkormányzat – egyedülálló módon az országban – 2000-ben indította útjára tanyavillamosítási programját, átvállalva magára a beruházási költségének felét. Vásárhely külterületén a legutóbbi felmérés szerint 687 lakott tanya van. Eddig 84 ingatlanba sikerült bevezetni az áramot, amiből 44 tanya, 40 pedig zártkert. Többször előfordult, hogy az ingatlantulajdonos nem rendelkezett a bekötéshez szükséges önrésszel. Ilyenkor a város kamatmentes visszatérítendő támogatás adott a tulajdonosnak.

Az önkormányzat a jövő évi kifizetésekkel együtt összesen 86 millió forintot fordít saját erejéből tanyavillamosításra. A póznáktól túlságosan távol eső ingatlanok árammal való ellátásához alternatív módokat próbálnak keresni. A program végén több mint száz tanyában gyúlhatnak fel a lámpák.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakók újíttatták fel a vásárhelyi Újhelyi palotát

Hódmezővásárhely - Újabb épület újult meg Vásárhelyen: az Újhelyi palotaként ismert, városképi… Tovább olvasom