Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Mohapaplan a földönkívüliektől?

Családtagjainak megmagyarázhatatlan élményei ösztönözték arra a vásárhelyi Rózsa Máriát, hogy ufókutató legyen. Megfigyeléseiről a mártélyi kavalkádon tartott előadást. Legnagyobb kincse az a mohadarab, amit állítólag az idegen lények paplanként használnak.
Rózsa Mária és a paplan egy darabja. Biológus még nem vizsgálta Fotó: Tésik Attila
Rózsa Mária családjában különös dolgok történtek. Nagyszülei például egy éjszaka arra ébredtek, hogy valami éles fénnyel világít az udvaron. Nagymamája egy hatalmas korongot pillantott meg házuk udvarán, hitetlenkedő nagyapja pedig akkor ért az ablakhoz, amikor az felszállt, s pillanatok alatt eltűnt. Ő és bátyja egy éjszaka pedig különös kopogást hallott. A báty kiment a sötét udvarra, s azt hitte, hogy az illuminált szomszéd fiatalember ballag a drótkerítés túloldalán. Az azonban a többszöri „Szia Jani!" köszöntésre sem válaszolt, aztán kiderült, nem a szomszédot látja, egy a csuklyában lévő valami lebeg a föld felett. Máriát már ekkor is érdekelték az ufótörténetek, de csak ezek után kezdett kutatni.

– Nagyszüleim azt sem tudták, mi az az ufó, csak elmesélték, mit láttak, s én hittem neki, nem hazudhattak mindketten – mondta. Rózsa Mária felvette a kapcsolatot a szegedi ufóklubbal, majd írni kezdett a témával foglalkozó magazinba is, s ott arra kérte a szemtanúkat, hívják fel telefonon, s meséljék el tapasztalataikat.

– Sokan hívtak élményeikkel, különösen a nyári hónapokban. Úgy látszik, a földön kívüli lények akkor a legaktívabbak. Ekkor készítik a gabonaköröket, s ekkor találkoznak az emberekkel. Persze, az esetek hatvan százalékában gyorsan kiderül, nem mondtak igazat vagy tévednek: álmodtak, vagy csak egyszerűen hallucináltak. De a többiekről kiderül: valóban ufóélményeik voltak – árulta el Mária, aki maga még nem találkozott idegen lényekkel.

– Túl sok az igazi szemtanú ahhoz, hogy mindez badarság legyen – állította.

Rózsa Mária hitelesnek találta annak a vásárhelyi fiatalembernek a történetét, akit fénylények és arc nélküli csuklyás lények látogattak meg a szobájában. Üzenetet tolmácsoltak, miszerint jó szándékkal telepedtek le a Földön, segíteni kívánnak az emberiségnek. Az ufókutató szerint többféle idegen is jelen van a földön: a szürkék kísérletezni érkeztek, az emberszerűek üzenetet hoztak, a nem teljesen emberszerű, úgynevezett szauridok pedig csupán növényeket fogyasztanak. Ezek a fajok harcban állnak egymással a világmindenségben.

Kétkedve fogadjuk Mária szavait, ahogy mindenki, akinek nem voltak még ufóélményei. Erre megmutatja az egyik bizonyítékot. A nejlonban őrzött moha különös módon került a birtokába. Egyik munkatársa tudta, hogy ufójelenségekkel foglalkozik, s elmondta neki, hogy a birtokában van egy növény, melyet az egyik zenész szomszédjától kapott. Ez a szomszéd állítólag az idegenektől kapta. A zenész egy éjszaka Kútvölgyről autózott Vásárhelyre. Útközben egy nagy villanást látott – szól a történet –, s utána csak arra emlékezett, hogy egy kerek helyiségben lévő, növényekkel kibélelt ágyszerűségen feküdt, s alacsony termetű lények vették körül. Az idegenek mohapaplannal takarták be. Búcsúzóul kapott tőlük egy ilyet ajándékba. Ennek egy darabja került Máriához. A kívülálló szemlélődő számára száraz, helyenként barna, máshol zöld mohadarabról Mária azt mondja, hiába tartják szekrényben évek óta, nem száradt ki. Növényvédős szakembernek vagy biológusnak még nem mutatta meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogytak az egyházi szolgálati Trabantok

Lejárt az egykori szolgálati Trabantok ideje Vásárhelyen, a lelkészek, papok, egyházi emberek már… Tovább olvasom