Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Molnár Lászlóné: Pártpolitika helyett várospolitikát

Hódmezővásárhely - Sorozatunkban az önkormányzati választásokra készülve október 12-éig a tízezer lakosnál népesebb Csongrád megyei városok polgármesterjelöltjeivel készítünk interjút abban a sorrendben, ahogy a szavazólapon szerepelnek majd. Most a hódmezővásárhelyi Molnár Lászlónét (Jobbik) kérdeztük terveiről.
– Az elöregedő és kiüresedő Hódmezővásárhelynek szüksége van egy újfajta városvezetésre, amely reményt ad a fiataloknak, hogy érdemes itt élni, nem kell a világ másik végén keresni a boldogulást – mondta beszélgetésünk elején Molnár Lászlóné, a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármesterjelöltje. Hozzátette: a csapatmunkában hisz, a vásárhelyi polgárság minden rétegéből valók állnak mellette, és tenni akarnak a városért.

Képviselőjelöltjeik között található gazdasági és kommunikációs szakember, műszaki, építész-, üzem- és agrármérnök, történész, gipszmintakészítő, technikus, vállalkozó. – Az emberek minden gondját-baját ismerik, a gyerekektől az idősekig, akad, aki 20 évet élt tanyán, és igyekszik majd mindent megtenni a falusi turizmus fellendítéséért, amit magam is régen a szívemen viselek. A csapat személyi összetételénél döntő volt, hogy olyanokból álljon, akik kellő szakértelemmel, alázattal szolgálják a várost, és munkájukkal a Vásárhelyen élők érdekeit képviseljék.

Molnár Lászlóné 2010-ben már indult polgármesterjelöltként Vásárhelyen, akkor a második helyen végzett. Két gyermeke, három unokája van, és ha ideje engedi, segít nekik.

Molnár Lászlóné szerint minden erővel itt kell tartani a fiatalokat. Fotó: Karnok Csaba
Molnár Lászlóné szerint minden erővel itt kell tartani a fiatalokat. Fotó: Karnok Csaba

– Ismerem a fiatalok problémáit, a munkahelyhiányt, a bizonytalanságot. Minden erővel itthon, vagyis Hódmezővásárhelyen kell tartani a fiatalokat. Polgármesterként olyan feltételeket akarok teremteni, hogy az elköltözöttek visszatérjenek a városba. Vásárhelyieket szeretnénk alkalmazni a közigazgatásban, az iskolákban és az egészségügyben, manapság sokan járnak át Szegedről. A munkahelyteremtés mindennek az alapja! – jelentette ki Molnár Lászlóné.

– Célom a kis- és középvállalkozások fejlesztése, segítése, elsősorban az őket érintő pályázatok útján. Mert nemcsak a milliárdos pályázatokat kell figyelni, hanem azokat is, amelyek a kisebb vállalkozásokat helyzetbe hozhatják. Sajnos az utóbbi 10 évben sok kisvállalkozás húzta le a rolót, és ezzel állások is megszűntek. A munkahelymegőrző támogatás több a semminél, de messze nem egyenlő a munkahelyteremtéssel – közölte Molnárné.

– Az emberközpontúbb egészségügyi ellátás megteremtése is feladat, sürgősségi osztály működik, de az emberek panaszkodnak a hosszú várakozási időre, a szakellátásért messze kell utazni. A „rózsadombi szintű" ingatlanadót jelentősen csökkenteni kell, vagy eltörölni, mert ezzel nem szabad sarcolni a vásárhelyi lakosokat. Közmunkából megteremthető az önellátó közétkeztetés, olcsón előállíthatók helyben a húsok, zöldségek, gyümölcsök. Ki kellene használni a város mezőgazdasági adottságait, lehetőségeit, például a feldolgozóipar megteremtésével. Ehhez kapcsolódnia kell megfelelő szakmunkás- és főiskolai képzésnek – tette hozzá Molnárné.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a felújított Szent István iskolát

A vásárhelyi Szent István Általános Iskola felújított Szent István utcai tagintézményét csütörtökön… Tovább olvasom