Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Molnár Péter vette át a 20-as sisakot

Segédsugár-vezetőként kezdte a vásárhelyi tűzoltóság élére nemrégiben kinevezett Molnár Péter, aki még ma is élénken emlékszik az első bevetésére.
Molnár Péter lett a 20-as számú, piros parancsnoki tűzoltósisak új gazdája Vásárhelyen, elődje, Hegedűs László ugyanis nyugdíjba vonult. A 39 éves férfit egy évre bízta meg a tűzoltóság vezetésével a városi közgyűlés. Kiderült: nem szokatlan számára az irodai munka, hiszen korábban dolgozott tűzmegelőzési előadóként, valamint vezette a tűzoltási és műszaki mentési osztályt. Természetesen a vásárhelyi születésű, jelenleg Szegeden élő Molnár Péter kivette a részét a terepmunkából is.

– 16 éve pingpongozás közben vetette fel a szomszéd tűzoltó, hogy miért nem csatlakozom hozzájuk. Akkor szereltem le a sorkatonaságból. A korábbi cégnél, ahol esztergályosként dolgoztam, bizonytalannak láttam a jövőmet, ezért munkát kerestem – mesélte az új vásárhelyi parancsnok, aki még ma is emlékszik az első bevetésére. – Hódtóba vonultunk, ahol a szennyvíztelep előtt égett egy góré. Kezdőként a második vonalban segédsugár-vezetőként oltottam. Később gépkocsivezető lettem, onnan kerültem íróasztal mögé – mondta. A vezetői feladat ugyan nem ismeretlen számára, mégis kihívás, hiszen egy osztály helyett az egész parancsnokságért felel.

Molnár Péter a parancsnoki sisakkal. Fotó: Tésik Attila
Molnár Péter a parancsnoki sisakkal.
Fotó: Tésik Attila

Orvosolnia kell például a létszámhiányt. Jelenleg két tűzoltót keresnek Vásárhelyre. A feltételek viszont szigorúak. Alapos orvosi vizsgálat és kemény fizikai alkalmassági vár a jelentkezőkre. 2000 méteres futás, 4-szer 10 méteres ingafutás, hasizomgyakorlat, fekvőtámasz – sorolta a parancsnok. Hozzátette: előfordult, hogy 10 felvételizőből csupán 3 felelt meg.

A vásárhelyi egység vezetője nem tervez jelentős változtatást. Az 58 tűzoltó, valamint 8 technikai dolgozó képzésére szeretne hangsúlyt helyezni, illetve pályázati forrás segítségével egy új vízszállító autóval gyarapítaná a felszerelést.

Olvasóink írták

  • 1. Kritikus 2009. szeptember 12. 13:40
    „Gratulálok a megbízáshoz!
    Fogadatlan prókátorként engedje meg, hogy két dolgot a figyelmébe ajánljak:
    Soha ne feledje, hogy honnan indult, és nem utolsó sorban azt se, hogy a tűzoltóság gerincét mindig is a vonulósok adják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyi patikus az Alpok tetején

Meghódította a 4807 méteres Mont Blanc-t Krajcsovicz Pál vásárhelyi gyógyszerész, aki évek óta álmodott arról, hogy feljut Európa tetejére. Tovább olvasom