Délmagyar logó

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 0°C | 6°C Még több cikk.

Mostantól a Kiserdő soron kutyáznak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Évek óta hiába keresnek kutyakiképzésre alkalmas, állandó területet a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének vásárhelyi tagjai. Kálváriájuk most véget ért: az önkormányzat 2010-ig ingyenes ingatlanhasználatot biztosít számukra a Kiserdő soron.

Két évig biztosan nem lesz gondjuk a kutyakiképzéshez szükséges területtel a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Hódmezővásárhelyen. Az önkormányzat ugyanis úgy döntött, ingyen odaad nekik egy területet 2010-ig. Az egyesület helyi csoportja évek óta hiába keresett tevékenységéhez megfelelő, állandó helyet, elegendő pénze nem volt arra, hogy portát vegyen. Problémájukkal augusztusban a város képviselő-testületéhez fordultak.

– Néhány éve az egyik tagunk tulajdonában lévő területet használtuk, de ő ezt később eladta – árulta el Benkő István, a helyi szervezet elnöke, aki 1998 óta foglalkozik komolyabban kutyatartással. – A Family Center építésének megkezdéséig a volt ifjúsági park salakos futballpályáját vettük igénybe, majd rövid ideig a Hódtóban fekvő zöld területen kutyáztunk.

Az ebtenyésztőknek a város a Kiserdő sor végénél található, egykori nyomda mögötti, üres területet ajánlotta fel. Az egyesület tagjai szerint a szérűskert ideális hely a kutyakiképzésre: nincs messze a városközponttól, a közelben nincsenek lakóházak, így az ott zajló munka nem zavar senkit, ráadásul a területhez jó minőségű betonút vezet.

Benkő István és Fejes Imre egyesületi tag a vásárhelyi önkormányzattól kapott területen. Itt már lehet kutyát futtatni Fotó: Tésik Attila
Benkő István és Fejes Imre egyesületi tag a vásárhelyi önkormányzattól kapott területen. Itt már lehet kutyát futtatni Fotó: Tésik Attila

Benkő István elmondta, a városházáról néhány napja kapták meg az ingatlan ingyenes használatával kapcsolatos szerződés tervezetét. Ha minden az elképzelések szerint alakul, a tagok novemberben hozzákezdenek a terület rendezéséhez. A terep kissé dimbes-dombos, először tehát ezt kell megszüntetni, majd kerítésépítés következik. Emellett parkosítanak, árnyékos pihenőhelyeket alakítanak ki a kutyáknak, de megoldják a vízellátást és az állatok ürülékének elhelyezését is. A kiképzéshez szükséges felszerelések az egyesület két mobil fém bódéjában kapnak helyet. Az egyesület rendszeresen szervez majd csoportos foglalkozást kezdő gazdiknak, így a területet nem csak a tagok használhatják.

Vásárhelyi ebtenyésztők

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének vásárhelyi szervezete rövid szünet után, 2001-ben szervezte újjá magát, jelenleg mintegy 60 tagjuk van. Közülük többen rendszeresen szerepelnek kutyáikkal versenyeken és kiállításokon, melyekről rendszerint dobogós helyezéssel térnek haza. A legutóbbi európai kiállításon a vásárhelyiek például 7 Európa-győztes címet zsebelhettek be. A helyi csoport az elmúlt években több versenyt rendezett a városban.

Olvasóink írták

 • 7. norman bates 2008. október 14. 15:32
  „Kukimuki 565! nem értem mi bűne van Írástudatlannak, nem mondot semmi rosszat, ne marjátok már egymást állandóan!!!
  legalább mi, fehér emberek tartsunk már össze!”
 • 6. Ful 2008. október 12. 20:50
  „Felháborítja a tűzoltó állományt, hogy a jövő évi költségvetés tervezetben a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a fegyveres és rendvédelmi szféra többi szervezeténél (vám- és pénzügyőröknél, a börtönőröknél, a rendőröknél) ezt megteszik.

  A tűzoltókat a kormányzat ingyen munkára kötelezi, mert amíg más munkavállalóknak heti 40 órát kell dolgozniuk, addig a kormány a tűzoltóknak heti 48 órát ír elő, ám a heti 8 órás különbséget nem fizetik ki részükre. Az egyébként jogos igényeknek a tűzoltók egy jelentős része nem kíván törvénytelen eszközzel (sztrájkkal) érvényt szerezni. A hatályos 1996. évi XLIII. Törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról (HSZT) kimondja, hogy az érdekképviseleti szervek e törvény keretei között szabadon működhetnek és gyakorolhatják jogosítványaikat. Sztrájkot azonban nem szervezhetnek.”
 • 5. kukimuki565 2008. október 12. 12:49
  „Írastudatla! Megteszem, csak mondd el, hogy merre talállak!”
 • 4. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 12. 11:54
  „KUKIMUK565!Akkor a te nickneved valójában farok csak igen icúrka picúrka lehet!Talán odajársz te is hogy valami olyat udgathattam neked hogy megsértődtél? Vagy csak a saját feneked kinyalása céljából jársz oda? De tudod mit kinyalhatod az enyémet is ha már arra jársz gyenge elmélyű barátom!”
 • 3. kukimuki565 2008. október 11. 17:39
  „Írástudatlan!

  Örülhetsz, hogy van végre egy hely,a hol nyugodtan elvégezheted a dolgodat és ugathatsz a másikra.”
 • 2. kakky 2008. október 11. 09:59
  „a fekete szaporítók és az ebtenyésztők igazán fizethetnének néha adót is.... az állataik szaporításából befolyó bevételeik után!

  Akkor jogos lenne a drága földünk ingyenes használatba vétele!”
 • 1. Írástudatlan-Tdi. 2008. október 11. 09:54
  „Nagyon örülök hogy az ebtenyészők meghalgató fülekre találtak.Bizony ez nagy sikernek számít.Végre valami értelmeset is tudott csinálni városunk vezetése.Bár csak hasonló sikerekről is betudna számólni a média.Amit még csak ígértek városunk vezetői de évekóta csak halasztódnak.De úgy lehet hogy soha az életben nem valósúlnak meg.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos forrást nyert a vásárhelyi Leader

Hódmezővásárhely - Egymilliárd forint uniós pályázati forrást nyert a vásárhelyi kistérségnek a… Tovább olvasom