Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Motorral könnyű csajozni

Hódmezővásárhely - Szeretik a szabadságot és a motort. A hódmezővásárhelyi Kossuth térrel szembeni parkolóban gyülekeznek, tizenöten-húszan is összeverődnek a mintegy negyvenfős baráti társaságból. Robogótól a chopperig mindenféle járgány megtalálható.
Én még csak „kistesót", vagyis robogót hajtok, de gyűjtöm a pénzt egy nagyobb, túrajellegű motorra – árulta el Somogyi Roland, miközben a vásárhelyi Kossuth térrel szembeni parkolóba sorra gördültek be a kétkerekűek. A mintegy negyvenfős baráti társaságnak ez a törzshelye. Pizzát, üdítőt rendelnek, dumálnak a motorokról, volt, hogy csak a pirkadat vetette őket haza. A környéken lakók olykor hangosnak találják őket, s „rájuk küldik" a rendőröket.

– A televízióban láttam filmeket, annak alapján tetszettek meg a motorok, ez az életmód – közölte a 23 éves Patkós Krisztián, aki egy 750 köbcentis Suzukiról szállt le. – Nagyon vigyázunk a motorunkra, dolgozunk is értük, a fenntartásukért, mint a kutya, az éves költség biztosítással, üzemanyaggal együtt több százezer forint. Jómagam használtan, 820 ezerért – újonnan a duplája – és hitelre vásároltam, még négy év van a törlesztésből. A ruha, a felszerelés pedig 100-120 ezer forintnál kezdődik, és a határ a csillagos ég.

A csapat rendszeresen jár motorostalálkozókra, voltak például Kunmadarason, és szeretnének eljutni külföldre is. Szabadság, életérzés, csajozás – utóbbira megjegyezték: könnyebb, mintha sétálnál, vagy bicikliznél. Csajozás? Kivisszük őket a Csomorkányi útig, aztán vagy szo...ik, vagy visszasétál – mondta a 40 éves Csáki Lajos, alias Szellemkutya.

Motorral könnyű csajozni.
Fotó: Tésik Attila

El ne hidd, ez csak duma, a legtöbbünk komoly kapcsolatban él, nekem a közelmúltban született a kisfiam, Bendegúz. A motor az enyém, szent tárgy, nem körhinta, hogy mindenki ráüljön. Jómagam a mostanit 14 esztendeje 590 ezer forintért vettem, akkor 10 éves volt, és Japánból hozták. Nagyon vártam, hogy megérkezzen, az előszobában kialakítottam a helyét, és mikor megjött, nem tudtam elszakadni tőle: az első három napon, a teleszkópot és a kipufogót átölelve, kint aludtam vele az előszobában.

Szellemkutya végigjárta a „szamárlétrát", volt Simsonja, Rigája, Verhovinája, Babettája, MZ-je, ETZ-je. Pontosabban van. Megőrizte az összeset, nyolc motortagja van a családnak – mind működőképes –, élettársa, Andrea 600 köbcentis Yamahával száguld, Bendegúzról pedig megjegyezte: „Benne van a pakliban, hogy hamarabb tanul meg motorozni, mint járni". Az Intrudert alaposan átszabta, saját személyiségéhez formálta.

Összetartó közösség vagyunk, az embert nézzük, nem azt, hogy milyen a motorja, akadnak köztünk robogósok is. Viszont van, aki nem becsüli, nem tiszteli a járművet, mert nem a saját pénzéből vásárolta, a szülei tolták alá – mondta, majd kacsintott.

Supermoto és szupermotor

A 20 éves Süle Adrián hitelre, 840 ezer forintért vette Yamaháját, ami a supermoto kategóriába tartozik. Azt mondta: ez a belépő a nagymotorok közé, egyszer szeretne majd komolyabbat, a köbcenti a kívánságlistán, 600-tól 1000-ig terjed. A közelben állt egy valódi szuperjárgány – a tulaj nem vállalta a szereplést –, egy Moto Morini Corsaru, melyről Adrián mondott pár szót: – Kisebb olasz manufaktúrában gyártják, korlátozott számban, ami itt látható, 2007-es modell, és 1200 köbcentis, az új ára 4 millió forint körüli. Különleges a felépítése, térhálós acél csőváza van.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. eperjesigyorgyne 2009. április 15. 08:22
  „nem steretem amotorokat”
 • 23. Norman_Bates 2009. április 15. 08:21
  „21. hozzászólás Ben10 2009.04.13. 22:46
  Ez így teljesen ok, amit írtál, mi is imádjuk a jó kocsikat, motorokat, minden ami gép, engem még az országúton eszetlenül előzgető motorosok se zavarnak. De nekem ne mondja senki hogy csak este 10 és hajnali 2 között lehet motorozni, hétfőn is egész nap ott volt tök üresen a TESCO parkoló, nem , nem.... csak este 10 kor jut eszébe modell autózni, na ez mi, ha nem szándékos köcsögség? Ott az interspar parkolója vagy az aldié, egy darab ház nincs a közelbe, mért pont a tesco parkolójába kell örjöngeni, mi van ott? valami különleges térerő?
  Vagy a csillagállások és az univerzum ereje oda koncentrálódik este 10 után? egyszer megnézem már egy geiger müller számlálóval , hogy mekkora a gamma kisugárzás.
  Normális életvitelű embernek 8 óra alvás kell! és pont! ha ez nincs meg akkor bele lehet szarni a másnapba, vagy majd szólok a főnökömnek, hogy " bocs , de nem aludtam az éjszaka, úgyhogy ma nem melózom" , Vagy elindulok, oszt csinálok egy jó kis tömegbalesetet.
  Flexi: köszi a tippet, de ez a vásárhelyi, és nem szegedi oldal :D”
 • 22. dragboyz 2009. április 13. 23:22
  „A köcsög apuci által kapott motorosok nevében nem tudok szólni és nem is akarok, mert szánalmasak! De aki megdolgozott a motorjáért, és szeret a motoros társadalomhoz tartozni, annak többet ér a jogsija, és a motorja annál, hogy randalírozzon!
  Akármilyen hihetetlen is, ez egy életforma, és aki ezt nem fogadja el, annak mindíg is gondja lesz a motorosokkal. De aki ésszel motorozik azt ne bántsuk, mert nekik(nekünk) ez több mint közlekedési eszköz! Magyarország Motorország! :-)”
 • 21. Ben10 2009. április 13. 22:46
  „Mint civil ember, szeretnék hozzá szólni a problémátokhoz.
  Előre szeretném leszegezni ,hogy egyik oldalon sem állok, mert az én oldalomon sem áll senki.
  Mint a Hódtóban lakó állampolgár ,így engem is zavar mind az autósok ,mind a motorosok keltette zaj,
  DE nem tagadom azt sem, hogy nem dobban meg a szívem amikor hallok egy jó kis gázfröcsöt az utcánkban vagy a városban.
  Mivel itt a jó idő ezek a zajok egyre jobban sűrűsödnek és mivel az ember a dög melegben nyitott ablaknál szeret aludni ezek a zajok még jobban behallatszanak.Ám vannak akik csak ezekben a késő esti órákban tudnak lazítani és kiengedni a minden napi robotolásból.Így ahelyett hogy egymást szapoljuk és megjegyzéseket,gúnyolásokat fűzünk a másikhoz ,hadjuk hogy a dolgok maguktól megoldódjanak.
  UI:Mindenkinek zavartalan és boldog napokat kívánok az egyész évre!”
 • 20. flexsnake 2009. április 13. 20:45
  „06 80 823 823 akkor hívd amikor ott bőgetik. Ingyenes, szegedi. Most a városőrségnél csörög ha minden igaz.”
 • 19. Norman_Bates 2009. április 13. 13:18
  „12. hozzászólás dragboyz 2009.04.12. 20:04
  Próbáltál már aludni füldugóval? próbáld ki, lófaszt nem ér, sőt, még rosszabb, mert még a szívverésedet is hallod.
  Pár fasszopó TESCO előtt vihogó örjöngő köcsög miatt szívnak több százan, jó volna már ha a rendőrök sűrűbben járkálnának arra, meg tennének is valamit, mert ez már nem tréfa dolog ami itt megy éjszakánként!”
 • 18. Norman_Bates 2009. április 13. 13:04
  „3. hozzászólás demofilght 2009.04.12. 15:30
  Jó hogy nem már finomkodok, külömben is minek veszed magadra,
  de így legalább tudjuk, hogy melyik oldalhoz tartozol.
  Nem a motorosokkal van bajom, hanem a hajnalba (munkanapokon) befüvezett idétlenül vihogó
  motorját bőgető pondrókkal
  Tűrjem el? mivan?..baszki szerinted, egyedül lakom a Nagy györgyön meg a Banneron?
  másoknak is kivan a fasza a kis buzikkal... nem soknak, csak pár száznak.
  Meg nehogy már mindent önbíráskodással kelljen megoldanom, kicsit többet ér az erkölcsim,
  mire való a rendőrség?
  Azon kívül nem muszáj ám olvasni a hozzászólásaimat ha nem bírod, vagy a kedvedért ezek után
  keresztény szellemiségbe írjak költeményeket, vagy legyenek kifejezetten homoszexuálisoknak
  írt verseim kívánságra?
  Majd ha te egyszer elkezdesz melózni akkor megtudod mennyi az a 3-4 óra alvás, lófasz.
  Fogjon már az agyatok, basszameg!”
 • 17. JB007 2009. április 13. 09:19
  „Hmm...A kép gondolom forgalomtól elzárt úton készült, a KRESZ-ben nem ismerek olyan részt, hogy motorosok hordában közlekedhetnek.
  NEM a motorosokkal van bajom, hanem az idióta életérzésnek nevezett kivagyisággal. (A kettő nem ugyanaz!)”
 • 16. DMagóg 2009. április 13. 07:58
  „,,...az első három napon, a teleszkópot és a kipufogót átölelve, kint aludtam vele az előszobában."

  Ez azért, már szexuális zaklatás!

  Szeressük a motorosokat, a legtöbb donor motoros volt. Önfeláldozóak.
  Csak, ne törnének mások életére is, a fene se törődne velük.”
 • 15. flexsnake 2009. április 12. 23:49
  „10. vágjátok sarlóval vagy körömcsipesszel. A géppel ledarált füvet a tengerim se szereti :D

  12. de talán nem hajnali kettőkor kell túráztatni egy félórát a garázs előtt...
  Hétvégén itt másznak a fekák hazáig és vinnyognak, na az ilyesmi zavarja ám az embert. A motorosok legtöbbje persze azért normális, csak a húszonéves kivagyi faszokkal van gond.”
 • 14. az_aki 2009. április 12. 21:28
  „azokat a benzines kis szar kiskocsikat ne említsétek...szomszéd itt bassza egész nap azokat a szarokat és ablakot meg nem nyithatok mer jön be az a szar füstje meg az a fülsiketítő zörej nagyon felbasz.... komolyan mondom azokat a szarokat betiltanám vagy nem tudom mit csinálnék velük....”
 • 13. gardista33 2009. április 12. 21:07
  „vannak halk motorok is,pl elektromos! :EE:”
 • 12. dragboyz 2009. április 12. 20:04
  „11. Nekem öregen is lesz motorom! Árulnak jó füldugókat, lehet megérné venni eggyet, ha ez ennyire zavaró! Mindenki nem dögölhet meg, hogy egyesek csendben lehessenek!”
 • 11. Carlo 2009. április 12. 19:54
  „3 , 4, 5, 7 nek üzenem, hogy... egyszer ti is meg fogtok öregedni, ha egyáltalán megéritek..) és akkor meg majd örültök 1 kis csendnek, ilyenkor még elég nagy a pofa.. de majd alábbhagy ez is:)

  aki meg csak gépiesítve tud csajozni, az már biza elég sz@r lehet”
 • 10. Carlo 2009. április 12. 19:49
  „9.
  hatkor kezdődik valamiféle munkaidő, nem? akik a közterületeken is dolgoznak, vagy mifene.. én is 6kor kezdek, de a fűnyíráshoz csak 7 kor kezdek hozzá, valamikor be is kell fejezni, nem?
  Igaz én nem a köz területén nyírok, hanem máshol, de tudom, hogy nemigazán jó természetellenes zajra ébredni, a madarak csivitelése kedvesebb korán hajnalban.....”
 • 9. flexsnake 2009. április 12. 19:41
  „6. de a köztereken kezdik ekkor.

  7. jó hogy nem öregezel le :D Ha nem tetszik akkor ment mondjuk a kidlandre és játssz mint a többi gyerek.”
 • 8. gardista33 2009. április 12. 19:10
  „28. hozzászólás Figyelő 2009.04.12. 18:59

  robinhood46
  Szánalmas vagy ecsém, szánalmas de nagyon.
  Ellentétben veled kis vörös nem vagyok egyik párt szimpatizánsa sem, a vörösöké végkép nem.
  Botkával megismerkedni?
  Ki az? Nekem nem jelent semmit a neve sem meg az sem aki viseli.
  Ja a new vörös párt ejtőernyőse Szegeden.
  Szánalmas vagy ecsém, hogy vissza sírod a Kádár rendszert.
  Persze,érthető hiszen akkor az ilyen talp és seggnyalóknak volt a jó világ!”
 • 7. 9-es 2009. április 12. 18:30
  „Flexi bácsi!
  Maradj már egy kicsit ki a fiatalok oldaláról,ha rajtad múlna még mindig az önkéntes rendőröket,vagy a munkásőröket hívnád?
  Más.
  Örömmel olvastam,hogy a robogókra nem kell rendszám!
  Hála a magasságos Jóistennek,nem húznak még egy bőrt le rólunk.
  A Tesco-s dolog tényleg durva,de miért nem próbálsz meg Kishomokon venni egy kis házat?
  Onnan sincs biciklivel messze a város,max.fogynál egy kicsit....”
 • 6. dragboyz 2009. április 12. 18:27
  „5. lehet hogy utána megy dolgozni, és délután már nincs ideje! Egyébként tényleg jobb korán nyírni a füvet, akkor még nyirkosabb! :-)”
 • 5. flexsnake 2009. április 12. 18:26
  „3. erkély.
  Én is bírom a benzinmotoros maketteket vagy mifenék ezek, de talán nem éjszaka kellene... Egyébként is sok a hülye este. Azt például soha nem értettem hogy a fűnyírást miért reggel hatkor kell kezdeni.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehezen találták helyüket az egykori polgármesterek

Hódmezővásárhely - Nehezen találta helyét az elvesztett választás után az egykori mindszenti és székkutasi polgármester. Tovább olvasom