Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Munka és összefogás a kiemelkedés útja

Munkára és tanulási lehetőségre, valamint összefogásra lenne szükségük a romáknak, hogy kiemelkedjenek a szegénységből – hangzott el a vásárhelyi városi cigányfórumon, amelyen az országgyűlési képviselőjelöltek is elmondhatták programjuknak a cigányokat is érintő részét.
Városi cigányfórumot tartott a Roma Demokraták Érdekvédelmi Szövetsége szerdán este a vásárhelyi Kossuth Olvasókörben. A rendezvényre meghívták az országgyűlési képviselőjelölteket is.

A fórumon résztvevő Bacsa Pál (MSZP), Balogh Jánosné (független), Grezsa István (MDF), Gyovai Tiborné (Centrum Párt), Havránek Ferenc (Munkáspárt), illetve a más elfoglaltsága miatt programját írásban elküldő
Lázár János (Fidesz–KDNP) mind azt hangsúlyozta, hogy munkát és tanulási lehetőséget kell biztosítani a vásárhelyi romáknak ahhoz, hogy kitörhessenek a szegénységből.

A fórumot szervező Mátrai Attila, a RDÉSZ elnöke hangsúlyozta: csak a romák összefogásával érhető el, hogy a politikusoknak ne csupán négyévenként jussanak eszébe, amikor is a szavazataikra van szükség. Nem a hagyományos cigány szakmákat kellene felújítani, azaz nem a vályogvetés újbóli feltámasztására kellene hangsúlyt helyezni, hiszen azzal évezredekkel mennének vissza az időben, hanem támaszkodni kellene a cigány szakemberek és vállalkozók munkájára – hangsúlyozta a rendezvényen részt vevő Mika László zenész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A választók alig ismerik a jelölteket

A Csongrád megyei hét választókerületből a hatosban, vagyis Vásárhelyen indulnak a legtöbben,… Tovább olvasom