Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 20°C | 30°C Még több cikk.

Munkában a termálvízbizottság

Írásban kért részletes tájékoztatást a vásárhelyi termálvízbizottság munkájáról Bacsa Pál képviselő. A távfűtésben érintett cégekkel még folynak a tárgyalások.
Írásban kért tájékoztatót a vásárhelyi termálbizottság eddigi tevékenységéről Bacsa Pál települési képviselő a legutóbbi közgyűlésen. Arra hivatkozott: mindeddig hivatalosan nem értesült róla, mire jutott a testület, amely azzal a céllal alakult, vizsgálja meg, hová lett a hasznon, amit a távfűtésben felhasznált termálvíz miatt várt mindenki. A grémium feladata áttekinteni a termálvizet biztosító Geo-Hód Kft. és az azt felhasználó Távfűtő Kft. közti szerződéseket, valamint hogy kiderítse, mi lett annak a harmincmillió forintnak a sorsa, mellyel a város támogatta a távfűtést.

Mint emlékezetes, a közgyűlés azután állította fel ad hoc bizottságát, hogy több mint hétszázan aláírásukkal tiltakoztak a díjemelés miatt. A második körben tiltakozó több mint kétezer helybeli hangulatát – ahogy arról már beszámoltunk – a Távfűtő Kft. kiküldött tájékoztató levele tüzelte fel.

A szocialista képviselő elmondta: legutóbbi lakossági fogadóóráján a belvárosban élők érdeklődtek a dolgok állása felől, ezért kérte az írásbeli tájékoztatást. A közgyűlésen Csorba Mihály alpolgármester a felvetésre elmondta: a bizottság már háromszor is összeült az érintett cégek képviselőivel, s jelenleg is folynak a tárgyalások. Hangsúlyozta, a város szándéka szerint ahogy idén sem, úgy jövőre sem emeli a távfűtés díját.

A képviselők a bizottság eddigi, tárgyalásokról szóló jelentésével zárt ülésen már megismerkedhettek, s a további tárgyalásokat szorgalmazták a szolgáltatókkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három napig a feltalálóké a vásárhelyi főiskola aulája

Közel száz magyar és külföldi feltaláló ötletével, alkotásával ismerkedhetnek meg azok, akik… Tovább olvasom