Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Munkahelyteremtést támogatnak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Újabb 87 és fél munkahely kialakítását támogatja majd mai ülésén a vásárhelyi közgyűlés – hangzott el Rárósi Imre települési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján.
Újabb 87 és fél munkahely kialakítását támogatja majd mai ülésén a vásárhelyi közgyűlés – hangzott el Rárósi Imre települési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján. A pénzügyi bizottság elnöke elmondta: 30 cég pályázatában egy négyórás és 87 nyolc- órás új állás teremtéséhez kérte a várostól a munkahelyenként félmillió forintos támogatást. Ez az összeg a minimálbér közterheit fedezi.

A város ezzel a segítséggel próbálja meg kompenzálni a vállalkozókra nehezedő központi terheket. A közgyűlés elé kerülő pályázatokon túl 22 újabb is érkezett, amelyek összesen 58 álláshely létrehozását eredményezik. Ezek támogatásáról is hamarosan dönt a közgyűlés. A vásárhelyi önkormányzat az idén hozott létre felülről nyitott alapot munkahelyteremtésre. A pályázók azt vállalják, hogy a támogatás fejében az állásokat három évig nem szüntetik meg. Rárósi Imre elmondta, a város támogatása hosszú távon a vállalkozások helyi iparűzési adójából megtérül. Az idén eddig százötven új állást létesítettek a vállalkozások, önkormányzati támogatásból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beerősítettek a vásárhelyi rendőrök

Hódmezővásárhely - Tavaly több bírálat is érte a közgyűlésben a vásárhelyi rendőrök munkáját. Benkő… Tovább olvasom