Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Nagy esések, sok nevetés: idén is népszerű a jégpálya

Kellemes zene, nevetgélő gyermekek, párok csúszkálnak a jégpályán, Hódmezővásárhelyen. Első megépítése óta, töretlen népszerűségnek övend az ingyenes jégpálya.
- Apaa, elesztem! – sírdogál egy kisfiú a hódmezővásárhelyi jégpályán, miután kicsúszott a lába alól a talaj és a fenekére huppant. Az apuka gondterhelt arccal csúszik oda hozzá, majd mikor látja, hogy semmi baj, vidáman annyit mond neki, Katona dolog fiam!

Rengetegen csúszkálnak az ingyenes ám méretes korcsolyapályán, kicsik, nagyok, párok.  A tinédzsereknek könnyebben megy, van, aki egész ügyes trükköket mutat be. - Sosem tanultam korizni, de minden évben eljövök ide télen, így tudok már hátrafelé is menni, forogni, fékezni - meséli Virág, akinek saját, rózsaszínű korcsolyája van, mint mondta: tavaly hozta neki a Jézuska.

Nagy népszerűségnek övend az ingyenes jégpálya.
Nagy népszerűségnek övend az ingyenes jégpálya.

A sok nevető arcocskát látva úgy érezzük, nekünk is ki kell próbálni magunkat ezen az ismeretlen terepen. Kibérelünk egy korit a pálya mellette bódéból, felhúzzuk és kapaszkodva nekiindulunk a fehér jégen. Az elején még minden kicsit nehéz: nem is arra megy a korcsolya, amerre mi szeretnénk, és a két lábunk is három felé akar szaladni hirtelen. De amikor ráérzünk az ízére, akkor jó és már a korlátot is elmerjük engedni.

Az egyetlen hátránya, hogy rengetegen vannak. A nagyok néha akaratlanul is fellökik a botladozó kicsiket, noha szerencsére nagy baleset még nem történt. Sokszor eshetünk el, de ez a sport velejárója. Kikapcsolódásnak tökéletes, és reggel tíztől este nyolcig élvezhetjük minden nap. Egészen februárig használhatjuk, időjárástól függően.

- Szerintem nagyon kicsi, és zsúfolt, inkább átmegyek Szegedre és fizetek valamennyit - panaszkodik egy lány, aki nevét nem szeretné elárulni. Csak a haverok kedvéért jött le, mondja, de rosszkedvét láthatóan nem is a vásárhelyi pálya okozza. Amikor már néhány kört megtettünk szabadon, magabiztosan, kissé váratlanul ér minket, amikor elvesztjük uralmunkat a korcsolya felett és a „földre ülünk". Két kisfiú harsányan hahotázik, mi pedig nem tudunk haragudni rájuk, velük nevetünk.

Habár a jeget gyorsan összejárják, és néha felkarcolják egy díjtalan pályához képest, nagyon jó állapotban van. Gyakorláshoz tökéletes, és gyorsan bele jön az is, aki talán még sosem húzott jégkorcsolyát a lábára. Napközben iskolás csoportok uralják a jeget testnevelés, vagy úszás óra helyett. Iskola után vannak a legtöbben a pályán, aki el szeretné kerülni a tömeget, az mindenképpen hat óra körül látogasson oda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök segítettek a mozgáskorlátozott férfin

Karácsony első napján az esti órákban a mártélyi útról hívta a rendőrséget egy fiatalember, hogy egy mozgáskorlátozott férfi segítségre szorul, mert lemerült a járművének akkumulátora és nem tud hazajutni. Tovább olvasom