Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Nagy Feró hasast ugrik

Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi koncertje előtt is iszik egy-két kupica pálinkát pénteken Nagy Feró, aki a Beatricével és néhány új dallal érkezik a városba. ˝A nemzet csótánya˝, a 68 éves énekes addig is angolul tanul.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– A 36 éve működő Beatrice együttes pénteken Hódmezővásárhelyen ad ingyenes koncertet a X. Bor- és Pálinkafesztiválon. Mire készülhet a közönség?

– Csináltunk egy-két új dalt, és elővettünk olyan régi számokat is, amelyeket más zenekaroknak írtam. Ezeket dolgoztuk fel, és játsszuk máshogy, mint mondjuk a Bikini.

– A fesztiválok helyszínére megérkezve mindig iszik egy pálinkát a zenekar gitárosával és a vendéglátókkal. Ez már kettő, úgy számoltunk. Milyen a jó pálinka?

– Mi vagyunk a zenekarnak az a két tagja, akik minden koncert előtt elmondják: „izgulunk, ezért szeretnénk inni valamit". A pálinka mindig jót tesz. Pontosabban a nem sok, csak egy-kettő kupica, mert nem lehet egy másfél órás koncertet megtartani, ha több csúszik le. Ma Magyarországon sok jó pálinka készül, messze leelőzik a whiskyket. A jó pálinka fontos tulajdonsága, hogy ha elkezdjük szagolgatni, akkor gyümölcsre emlékeztető illatot érzünk, és az utóíze is az alapanyagául szolgáló gyümölcsre jellemző. Összefolyik ilyenkor a nyál a szánkban, és arra gondolunk, ez valami finomság. Fontos, hogy amikor megittuk, ne rázkódjunk össze az italtól, akkor jó, ha élvezeti cikk. Régebben olyan rossz pálinkák készültek, hogy csak be kellett dobni, és nem gondolkodtunk azon, milyenek is. Most ez nem így van. Ha az egész világ megismerné a magyar pálinkákat, akkor ugyan ki inna whiskyt?

– Nemrég egy tiszaföldvári koncert hevében egyszerűen megmártózott a sárban. Benne van a buliban?

Nagy Feró hasast ugrik. (galéria)

– Persze! Azon a koncerten messze volt tőlünk a közönség, a színpad előtt egy nagy, sáros pocsolya állt. Nem tudtak közelebb jönni, de egyszer csak megindult pár motoros, akik fürdőgatyában dagonyázva élvezték a bulit. Úgy éreztem, le kell mennem hozzájuk, hívogató volt, ahogy rugdosták a vizes latyakot. A zenekar ekkor már röhögött, mert tudták, hogy tényleg belemegyek. Így alsónadrágban és fehér pólóban dagonyáztam én is. Hasast is ugrottam a pocsolyába, mint egy hülye gyerek, úgy élveztem. Örülök, hogy a közönség is jól vette, mert én nem szeretném játszani a sztárt a színpadon, vagy azt, hogy különleges pali vagyok, a fenéket! Ugyanolyan „varacskos disznó" vagyok, mint sárfürdőzők.

– Két koncert között hogyan pihen?

– Zsúfolt a fesztiválszezon: azt hittük, hogy a tavalyinál nem lehet több koncertet csinálni, de kiderült, lehet. Legutóbb annyit azért megengedtünk a zenekarral magunknak, hogy amikor Erdélyben játszottunk, egy nappal hamarabb utaztunk Korondra pisztrángot enni. De én telelni szoktam.

– Némi szabadideje azért akad napközben, úgy tudjuk, tanul is, mozog is. Hogyan tölti szabadidejét?

– Több mint egy éve járok angol továbbképzésre. Sokan nem értették, minek, amikor elkotyogok, de a nyelvtanulással az elmémet pallérozom. Olyan összefüggéseket, szavakat találok, amelyeket a hétköznapi életben nem használok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnőtt a vezetékes víz nitrittartalma Mártélyon

Az Alföldvíz Zrt. arról tájékoztatta az érintetteket, hogy Mártélyon és az üdülőterületen szolgáltatott vezetékes víz minősége nem felel meg az előírásoknak. Tovább olvasom