Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Nagy kincs a megértő szobatárs

Beszélgetéssel, bulizással, ismerkedéssel, no meg tanulással telik az idő a vásárhelyi főiskolai kollégiumban. Az elsősök nagyjából már megtanulták, melyek a legjobb helyek a városban, hova érdemes esténként elmenni. Az idősebb koleszosok ebben néha tanácsot is adnak a gólyáknak.
Magad uram, ha szolgád nincsen! Tóth János készíti a vacsoráját Fotó: Tésik Attila
„Hajvágás négyszáz forintért!, Preparálást vállalok! Olcsó albérlet két lánynak kiadó!, Este buli az UV-ban, gyertek!" – olvasható számos más szórólappal, falragasszal együtt a vásárhelyi főiskola kollégiumi lépcsőfordulójában. A diákszálló közössége összeszokott társaság, a szeptemberben érkezett gólyák pedig hamar beilleszkedtek.

A 210-es szobában vidám társaság fogadott minket. A három fiú már jól ismeri egymást, hiszen a békési mezőgazdasági középiskolában osztálytársak voltak. Ezért döntöttek úgy a mezőgazdasági mérnöknek tanuló srácok, hogy egy szobába költöznek. Birodalmuk falát lengén öltözött lányok és csodás motorok poszterei díszítik.

– Beszélgetéssel, ismerkedéssel és csavargással múlatjuk az időt. Néha-néha a könyvek is előkerülnek, de még messze van a vizsgaidőszak – mondta a dévaványai Kovács István.

Két szobatársával, a vésztői Kiss Károllyal és a füzesgyarmati Tóth Jánossal délutánonként szívesen mászkálnak a városban. A fiúk elárulták, hogy a vásárhelyi lányok jóval közvetlenebbek, mint a Békés megyeiek.

– Mikor ráköszönünk az itteni csajokra, kedvesen mosolyognak, és visszaköszönnek. Ha ugyanezt tesszük mondjuk Békéscsabán, az ottaniak felhúzzák az orrukat, főleg a csinosabbak. Nem tudom, miért szálltak el ennyire a békési csajszik? – emelkedett filozófiai magasságokba Karcsi.

A vásárhelyi kolesz koedukált. A negyediken a fiúk szerint kellemes nők is laknak. Az igazi szobatárs arról ismerszik meg, hogy gálánsan lelép, ha a haver kettesben szeretne maradni választottjával. Karcsi és Jancsi már pár órát eltöltött az egyik tévészobában.

A trió már fölfedezte a környék kiskocsmáit is. Már kedvencük is van, leginkább a baráti árak vonzzák őket. Egy jó buliért viszont nem kell messze menni. A kolesz pincéjében működik az UV-Club. Itt a főiskolások jó zene és egy-két üveg sör mellett beszélgetnek.

Kisebb főzőcskézésre, de leginkább melegítésre használják a kolesz konyháját. A hűtőkben zárható rekeszekbe kerül a jóféle hazai. Így nem kell attól tartani, hogy nem az veszi ki a krumplifőzeléket, aki berakta.

Szeged közelsége is csábító. A 210-es csapat már tervezi, hogy beleveti magát az ottani éjszakába. Pista sógora a megyeszékhelyen lakik, így egy tapasztalt vezetőjük is lesz a bulihoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siralmas állapotú kémények

A vizsgált kémények 75-80 százaléka javításra szorul, 8-10 százalékuk pedig életveszélyes –… Tovább olvasom