Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nagy Tibor ritka kitüntetése

A napokban vehette át nevelő és tehetséggondozó munkája elismeréseként az országban egyedül a Szilárd Leó-díjat Nagy Tibor, a hódmezővásárhelyi Bethlen gimnázium matematika–fizika szakos tanára.
Nagy Tibor a delfint formázó díjjal. Érdekes fizikaórákat tart Vásárhelyen. Fotó: Tésik Attila
Kilencedik éve a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium matematika–fizika szakos tanára a szegedi Nagy Tibor, aki a napokban kapta meg a nukleáris nevelésért és tehetséggondozásért adható legmagasabb elismerést, a Szilárd Leó-díjat.

– Kilenc esztendővel ezelőtt rendezték meg elsőként a paksi atomerőműben a Szilárd Leó fizikaversenyt, a diákjaimmal beneveztünk erre, majd minden évben ismét indultunk. Ez idő alatt tizenhét bethlenes tanítványom került a verseny döntőjébe. Nem kevés munka gyümölcseként, hiszen már minden szeptemberben elkezdtünk délutánonként foglalkozni az atomfizikával – mondta lapunknak a kitüntetett tanár. A felkészítő tanárok teljesítményét diákjai eredménye alapján pontozták, s a Bethlen tanára így kapta meg a rangos elismerést.

A vásárhelyi patinás tanintézmény azon ritka középiskolák közé tartozik, ahol a fizika a 12. osztályosok tantervében is szerepel, így az atomfizikával az érettségi előtt állók elmélyültebben foglalkozhatnak.
– Azért tartom fontosnak, hogy diákjaink ebben a témában is tájékozottak legyenek, mert szerintem előbb-utóbb népszavazás várható a paksi atomerőmű sorsáról, illetve a kiégett fűtőelemek elhelyezéséről. Az órákon szerzett ismeretek révén remélem, nem vaktában teszik majd le voksukat – világította meg a középiskolai atomfizika tanításának és tanulásának egyik nagyon is prózai okát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amikor Csorba Mihály és Lázár János kávéházat nyitott

Másfél száz esztendő alatt sokan és sokféle kocsmát, vendéglőt és cukrászdát nyitottak Vásárhelyen,… Tovább olvasom