Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Nagyberuházások Mártélyon

Mártély - Az idén a sikeres pályázatoknak köszönhetően 180 millió forint értékben három beruházás valósul meg Mártélyon – tudtuk meg Balogh Jánosné polgármestertől.
A falumegújítás (teljes büdzsé: 40 millió, 100 százalékban finanszírozott) keretében útbaigazító táblákat helyeznek ki, a kerékpárút menti korlátokat javítják, cserélik, a régi temető új kaput kap, felújítják a ravatalozót, valamint a Főtér is megszépül. Az erdei iskola rekonstrukciója (teljes költség: 60 millió, önrész: 6 millió forint) keretében energiatakarékos, meleg vizes fűtésrendszert építenek ki, új kifutót kapnak az állatok, valamint a szálláshelyet teljesen átépítik, új szobákat is kialakítanak az odalátogatóknak – mondta el a polgármester. Az integrált közösségi szolgáltató tér (költség 80 millió, önerő: 8 millió forint) a faluházban kap helyet, ehhez bútorokat, számítógépeket is vásárolnak. A cél, hogy a lakossági szolgáltatók és egyéb szervezetek (például gyermekjóléti szolgálat, falugazda) fogadóórákat tarthassanak, és a helybeliek egy helyen megtaláljanak mindent, elintézhessék ügyes-bajos dolgaikat. A beruházás keretében a faluház belső udvarán tálalókonyhát építenek, és a könyvtár is megújul.

Olvasóink írták

 • 8. KilgoreTrout 2011. január 24. 20:33
  „Szép.
  Bizonyára fontos, hogy a temetőnek új kapuja legyen, és gondolom veszett sokan fogják olvasni az új útbaigazító táblákat is.
  Esetleg, ha marad egy kis pályázó kedv, majd tervbe lehetne venni az utcák aszfaltburkolattal történő ellátását, a belterületi közvilágítás teljes körűvé tételét, a belterületi gyalogosjárdák megépítését is, és ha már minden csili-vili, és a falugazda is jól érzi magát, belvízelvezetésre is lehetne még fordítani pár forintot.
  De az tény, hogy a pm hozzáállása - minden észrevételem ellenére - követendő lenne minden településnek.”
 • 7. Én2 2011. január 24. 17:02
  „Szerintem Baloghnéról eddig is jókat lehetett írni aki mást írt az hazudott.”
 • 6. sámson64 2011. január 24. 16:07
  „Igaz Én nem mártélyi vagyok,de van kötödésem Mártélyhoz.De itt is csak úgy működik minden,mint akár hol másutt.Egy nem túl régi cikket olvastam Baloghnéról,Mártély polgármesteréről.A hozzászólásokat olvasva most mindenki csupa szépet és jót ír róla.Kérdezem Én:::Miért kell mindig felmutatni a POLGÁRMESTERNEK valamit,
  hogy kiérdemelje azt a szerény kis elismerést.De ez sajnos így van mindenütt.Addig van becsülete míg ad valamit a falunak.Csak sajnos ezt is hamar elfelejtik az emberek(minden csoda 3 napig tart)alapon.Több leismerést kellene nekik tanúsítani.”
 • 5. airwaves 2011. január 24. 14:54
  „Ne csak a kerékpár út melletti korlátokat, hanem a kerékpárutat is! Katasztrófális állapotban van!
  Bár ez Vásárhelyre is igaz. A múlt héten a NEO FM-en reggel a Bumerángban az új M6-osról beszélgettek. Néhány betelefonáló az építkezésen dolgozott. Elmondásuk szerint a felét kilopták az új autópályából. Ez sajnos szinte mindenre igaz M.o.-on. Ritka az ilyen tisztességes vezető, mint a mártélyi p.m.asszony:(”
 • 4. Én2 2011. január 24. 12:43
  „Szép tervek Jutka ügyes!”
 • 3. zoltanszabo 2011. január 24. 11:19
  „Remélem minden terv megvalósul--és közben a pénz is elég lesz az álmok megvalósításához !”
 • 2. eldorádó 2011. január 24. 09:02
  „Pepejeans: Baloghné maradjon Mártélyon - egyelőre! Lázár frakcióvezető úr 4 év múlva már nem jelölteti magát polgármesternek... ;-)”
 • 1. Pepejeans 2011. január 24. 07:56
  „Gratulálok, nagyon szép tervek, remélem mind megvalósul!
  Baloghné Jutka átjöhetne Mindszentre is. Jobban mondva pár éve átjöhetett volna, akkor talán itt is fejlesztések lennének, nem pénztelenség és kilátástalanság.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenészeké a Bessenyei-díj Vásárhelyen

A magyar kultúra napját díszközgyűléssel és a Bessenyei Ferenc Művészeti Díj átadásával ünnepelték szombaton Vásárhelyen. Tovább olvasom