Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Nagyobb lett a részönkormányzat

Zárt ajtók mögött választották meg a vásárhelyi képviselők a szikáncsi részönkormányzat tagjait. A falu testülete azonban még nem teljes, miután hiányzik a baloldali tag. A szocialisták még fontolgatják, hogy ki legyen a jelöltjük, de decemberre döntenek. A részönkormányzat hattagúra bővült.
A választások után újra megalakult Szikáncs saját testülete, melynek tagjairól a legutóbbi közgyűlésen zárt ajtók mögött döntöttek a vásárhelyi képviselők. Viszont továbbra is hiányzik a baloldal delegáltja. Hernádi Gyula, a szocialisták frakcióvezetője érdeklődésünkre elmondta: még fontolgatják, hogy ki legyen a jelöltjük, s a decemberi testületi ülésen terjesztik elő. Hozzátette: bízik abban, hogy végre sikerül baloldali tagot is delegálni.

Ötről hatra bővült a szikáncsi részönkormányzat. A közgyűlés döntése szerint újra bekerült a testületbe Keresztesné Rezes Molnár Anna, Asztalosné Kisalbert Mária és Lencse Imre.

Ugyanakkor Kis Irén egykori települési képviselő, valamint Gyapjas Józsefné is a csapatot erősíti. Fekete Ferenc, a részönkormányzat vezetője szerint a létszámbővítéssel hatékonyabb munkát tudnak majd végezni. Bár – mint hozzátette – úgy érzi, az előző testület is teljesítette a kitűzött célokat, azért még akad megoldásra váró feladat, így például a falu tönkrement járdáinak felújítása. Jövőre egyébként talán három-négymillió forintos költségvetésből gazdálkodhatnak. Tavaly ugyan több mint 20 milliót költhettek Szikáncsra, viszont a költségvetés jelentős részét a vasúti átjáró építése tette ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galambpiszok a belvárosban

Vásárhelyen a Kossuth téri műemléképületekről az Andrássy utcára költöztek a galambok, ahol nem… Tovább olvasom